Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Σπύρος Ξέρρας: Κανένα έργο στο χώρο μας δεν φέρει τη σφραγίδα του ΚΕΑΔ.

Απάντηση Σπύρου Ξέρρα στο άρθρο της εφημερίδας " Φωνή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ " « Ο Ξέρρας κάνει προεκλογική καμπάνια με τα έργα του ΚΕΑΔ!...»
Αγαπητοί μου φίλοι στο διαδίκτυο!
Σήμερα το πρωί με περίμεναν στην αυλή του σπιτιού μου δύο συγχωριανοί ενοχλημένοι να μου δείξουν την εφημερίδα «Φωνή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ» η οποία είχε ένα άρθρο με τίτλο « Ο Ξέρρας κάνει προεκλογική καμπάνια με τα έργα του ΚΕΑΔ!...»
Το άρθρο μου έδωσε την ευκαιρία να διαπιστώσω τον προβληματισμό και τον πανικό που έχει πιάσει την γνωστή ηγεσία στο ΚΕΑΔ βλέποντας ότι οι Δερβιτσιώτες και όλοι οι Έλληνες στην περιφέρεια Αργυροκάστρου είναι αποφασισμένοι να με στηρίξουν δυναμικά και αυτή τη φορά.
Οι συγχωριανοί μου όμως με τη γνωστή πολιτική και εθνική ωριμότητα που τους χαρακτηρίζει είχαν και τα επιχειρήματα να απαντήσουν. Μεταφέρω τη συζήτηση αυτή και σε εσάς τους φίλους μου.
1. Με το άρθρο τους αυτό επιβεβαιώνουν πως το ΚΕΑΔ δε θέλει έργα στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα. Θέλει μόνο να υπάρχουν προβλήματα για να έχει κι αυτό λόγο ύπαρξης. Δε θέλει ικανούς ανθρώπους, παρά μόνο ανίκανους. Επιβεβαίωση των ανωτέρω αποτελεί το γεγονός ότι στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα κανένα έργο δεν φέρει τη σφραγίδα του ΚΕΑΔ.
2. Αν τα έργα που έγιναν την περίοδο που ήμουν Περιφερειάρχης και στη συνέχεια βουλευτής Αργυροκάστρου έγιναν από το ΚΕΑΔ γιατί δεν έγινε και κάτι στο χωριό του προέδρου του ΚΕΑΔ;
Γιατί απλά το ΚΕΑΔ και ο πρόεδρός του δεν νοιάζονται για έργα.
3. Αν τα έργα έγιναν από το ΚΕΑΔ γιατί δεν έκανε έργα και στα 8 χρόνια που συγκυβερνούσε με το Σοσιαλιστικό Κόμμα με πρωθυπουργό το φίλο του το Νάνο; Γιατί απλά το ΚΕΑΔ και ο πρόεδρός του δεν νοιάζονται για έργα.
Κάποιοι έπαρχοι του ΚΕΑΔ δεν ξέρουν καν την διαδικασία απορρόφησης κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτοί το γνωρίζουν πολύ καλά πόσες φορές χρειάστηκε να παρέμβω, και τώρα και παλιότερα, για να μην γυρίσουν πίσω τα κονδύλια τα οποία δεν ήξεραν να διαχειριστούν.
Σχεδόν για όλα τα έργα στη Δρόπολη και το Πωγώνι όχι απλά φρόντισα για τη χρηματοδότησή τους αλλά φέρουν και την προσωπική μου τεχνική συμβολή στο σχεδιασμό τους. Στο δρόμο της Κοσσιοβίτσας, στο δρόμο που ενώνει το Πωγώνι με την Ελλάδα, σε όλα τα έργα στη Δερβιτσάνη, στη συντήρηση διάφορων κτιρίων στα χωριά μας, σχολείων, πνευματικών κέντρων, πλατειών κ.α. είναι η δική μου συμβολή, είναι οι δικές μου ιδέες.
8 χρόνια συγκυβέρνησης με το Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανία
- το ΚΕΑΔ είχε το Υπουργείο Υγείας, όχι μόνον που δεν παρενέβησαν ποτέ να στείλουν κονδύλια στις επαρχείες μας αλλά δεν φρόντισαν ούτε το ελάχιστο που όφειλαν . Γιατί απλά το ΚΕΑΔ και ο προεδρός του δεν νοιάζονται για έργα.
Η κυβέρνηση Μπερίσα με τη δική μου επιμονή κάποια απ΄ αυτά τα ανακαίνισε κάποια τα χρηματοδότησε εξολοκλήρου.
- το ΚΕΑΔ είχε υφυπουργό παιδείας τον Μάρτο. Πόσα σχολεία ανακαίνισαν με κονδύλια του αλβανικού κράτους; Κανένα. Πόσα θρανία, πίνακες, ντουλάπια έφεραν για τα παιδιά μας; Κανένα. Ακόμη σήμερα φωνάζουν οι ίδιοι γα την παιδεία τι έκαναν όμως; Τίποτα.
Τον Μάρτο, όταν τον είχαν αντίπαλο τον κατηγόρησαν ότι σαμποτάρισε το άνοιγμα του δημόσιου ελληνικού σχολείου στη Χιμάρα. Τώρα τον προωθούν βουλευτή της Χιμάρας με το Κόμμα που δεν ήθελε να ανοίξει σχολείο στη Χιμάρα. Ναι, αυτό είναι το έργο του ΚΕΑΔ…!
8 – χρόνια με την κυβέρνηση του Σ. Κόμματος άφησαν τα παιδιά μας χωρίς βιβλία στη μητρική γλώσσα, μέχρι που χρειάστηκε η παρέμβαση της Ελλάδας για να τυπώσει τα βιβλία για τα σχολεία μας. Μετά την κρίση η Ελληνική Κυβέρνηση δεν συνέχισε την εκτύπωση των βιβλίων και συνέστησε για άλλη λύση.
Με απόφαση της Κυβέρνησης Μπερίσια και δική μου παρέμβαση η παροχή βιβλίων για τα ελληνόπουλα θα είναι υποχρέωση του αλβανικού Υπουργείου Παιδείας. Τα βιβλία θα διανέμονται δωρεάν στα παιδιά μας παρά το υψηλό κόστος που έχουν. Κι αυτό πάτε να το σαμποτάρετε πέρυσι αλλά δεν σας έφεξε.
Είμαι εκπρόσωπος του Ελληνισμού της Αλβανίας της Περιφέρειας Αργυροκάστρου στην αλβανική Βουλή εδώ και 4 χρόνια. Όταν στην Βουλή γίνεται συζήτηση για τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης ποτέ δεν άκουσα τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ να σηκωθεί και να απαιτήσει κονδύλια για τις δικές μας περιοχές. Απλώς, μόλις πάει κάτι στραβά τότε αρχίζουν και φωνάζουν, όχι στη βουλή και τους επίσημους φορείς αλλά δημαγωγικά στα δικά τους έντυπα.
Μήπως ως πρόεδρος του Κόμματος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα θα πρέπει να μιλάει πάντα για θεωρίες που ποτέ δεν είναι μετρήσιμες ή ορατές και δεν θα πρέπει να ασχολείται με συγκεκριμένα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των ανθρώπων;
Αλλά σας ρωτώ, το να έχεις νερό στο σπίτι σου δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα για το οποίο θα πρέπει να φροντίσει;
Το να πηγαίνουν τα παιδιά σου, όπως πηγαίνουν τα δικά του, σε σχολείο με θέρμανση, με παράθυρα, να έχουν βιβλία, πίνακα, θρανίο δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα;
Το να έχουν χώρους να παίζουν, δρόμους, ρεύμα κ.α. δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα;
Φυσικά και ως κοινότητα έχουμε πάρα πολλά προβλήματα να λύσουμε, υπαρξιακά, περιουσιακά, ανθρώπινα δικαιώματα, λειτουργικά αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε.
Ο Ελληνισμός θα επιβιώσει όσο θα επιβιώνουν εδώ Έλληνες. Όσο θα ζουν στα χωριά μας άνθρωποι οι οποίοι θα δουλεύουν και θα χτίσουν το μέλλον τους σ’ αυτόν τον τόπο, οι οποίοι θα σπουδάζουν τα παιδιά τους εδώ και όχι αλλού.
Ο καθένας από εμάς ας κάνει εκείνο που του αναλογεί για να βοηθήσει τους συντοπίτες του και ας μην καταναλώνει δυνάμεις να γκρεμίζει ότι έχτισαν οι άλλοι!
Προχωράμε Μπροστά!

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Σπύρος Ξέρρας

7 σχόλια:

  1. Το φαρμακι που σταζουν στα λογια τους τα ατομα της εφημεριδας αυτας και του σαιτ ΔΕΡΟΠΟΛΗ ειναι γνωστο στο Πανβορειοηπειρωτικο, οποτε μη σου κανειαισθηση.απλα σου λενε ισως ξεγελασουμε καποιους απο το χωριο του κι ενας ψηφος για μας καλος ειναι.ομως δεν ξερουν οτι η δερβιτσιανη ψηφιζει ξερα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. k.k.ksera min pareksigise exi kani erga o ntoyles gemise tin deropoli me eklisies giati ine monaxopedi toy anastasioy san den ntrepete i xolera krima poy pire ke ton xoriano sas sto lemo giati i dropoli den theli yote ftistoys na toys di idika to xorio toy katarxis otan apofasise to sigkekrimeno anthropaki na asxolithi me tin politiki den kitagotan ston kayhreyti na di oti den axi fotogenia ke bgazi antipathia ston lao giati o laos ksipnise den ine opos palia o antras otan ine antras ke politikos bazi ipopsifiotita ston topo toy ke oxi aloy k.ksera exis tin ipostiriksi olis tis dropolis oti ke an gini i dropoli den ksexna ta erga poy ekanes ke tha kanis pitemoy pos to kead lei stoys agiyos saranta oti ton dromo tis kosiobitsas ton ekane ayto otan tin kordela tin kopsate esis ntropi toys as to broyn sta pedia toys

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΥΡΙΕ ΞΕΡΑ ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΣΕ 3 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ: ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΟΥΣ Η ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΔΕΡΟΠΟΛΗΣ; ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΣ. ΠΟΙΑ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΠΕΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ; ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΙΣΘΟΜΕΝΟΣ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΒ;
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ksera ise o monospolitikos elinas me toso ergo sti vorio ipiro apenantias o dules mono karekla kserei kai na nai kala o anastasios pou ton exei dipla tou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διάβασα κι έγω τη "Φωνή της Διχόνοιας" και πρόσεξα πως δεν υπάρχει ούτε μισή φορά το όνομα του Τάβου στην εφημερίδα. Αυτός που παλιά ήταν ο άσπονδος εχθρός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τώρα έχει γίνει σύμμαχος και τη θέση του την έχει πάρει ο Ξέρας γιατί αυτός είναι δυναμικός ενώ ο Τάβος τελείωσε πια.
    Ξέρα έχεις δίκιο σε αυτά που λες αυτοί δεν θέλουν έργα γιατί δεν θέλουν τον τόπο μας γι αυτό ζουν στα Γιάννενα και τα Τίρανα.
    Απαλλάξτε τη Δρόπολη μια και καλή από Ντουλε - Τάβιδες παράσιτα της πολιτικής και της πατρίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό δεν υπάρχει! 20 χρόνια όλες μας οι δυνάμεις χρησιμοποιούνταν να πολεμάμε τον Τάβο, αφού τον γλύψαμε αυτόν για χάριν της ιδεολογίας, φτιάξαμε καινούριο εχθρό τον Ξέρα γιατί η Ομόνοια χωρίς εχθρούς δεν μπορεί να υπάρξει. Αν τόση ενέργεια την καταναλώναμε για να φτιάξουμε πράγματα τώρα θα ήμασταν στο φεγγάρι.

      Διαγραφή
  6. ntoules kai poulis menoun monima me tis oikogeneies tous sta ionannina kai irthan na kanoun politiki sti dropoli...ntropi tous na pezoun eis varos twn dropolitwn

    ΑπάντησηΔιαγραφή