Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Οι Υποψήφιοι του ΕΕΜΜ - MEGA Αργυροκάστρου στο δρόμο προς την κάλπη.

Επίσκεψη στο χωριό Κρα της Άνω Δρόπολης πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής Περιφέρειας Αργυροκάστρου κ. Φίλιππος Ρούτζιος και περιοδεία στα χωριά της Μαύρης Ρίζας ο συνυποψήφιός του κ. Γιώργος Γιάννης.
Ο κ. Ρούτζιος συνεχίζει τον προεκλογικό του αγώνα,
επισκεπτόμενος τους κατοίκους του χωριού Κρά, επαρχίας Άνω Δρόπολης όπου συνομίλησε μαζί τους και άκουσε τα παράπονα και τα προβλήματά τους.

1. Το κύριο πρόβλημα που έθεσαν στον υποψήφιο βουλευτή είναι ο πολύ υποσχόμενος από όλους τους πολιτικούς στα 23 χρόνια δημοκρατίας, δρόμος, περίπου 11χλμ από τα Βρυσερά, εγκαταλειμένος, σε άθλια κατάσταση που μόνο με 4x4 μπορεί κάποιος να επισκεφτεί αυτό το όμορφο χωριό μέσα στο πράσινο.
2. Οι κάτοικοι μετά τα τελευταία γεγονότα στο Βοδίνο, φοβούνται για την ασφάλειά τους και βάλονται από κλοπές και λεηλατήσεις.
3.Παράπονό τους μεγάλο είναι η έλληψη γιατρού και νοσοκόμας, καθώς θέλουν 20 ευρώ για να κατέβουν στο κέντρο.
4.Επίσης οι ηλικιώμενοι κάτοικοι ανησυχούνε πολύ για το θέμα των συντάξεων ΟΓΑ όπου τους κόπηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση.
Ο κ. Ρούτζιος τους άκουσε με προσοχή και τους είπε πως  αυτά τα θέματα είναι προτεραιότητα του Κόμματος των Ελλήνων ΕΕΜΜ: όπως οι βασικές υποδομές, δρόμοι, νερό καθώς και η ασφάλεια και αστυνόμευση του χώρου μας με μειονοτικούς αστυνομικούς κλπ.

Οι προβληματισμοί που τέθηκαν από τους κατοίκους των χωριών της Μαύρης Ρίζας στον υποψήφιο βουλευτή κ. Γ. Γιάννη, ήταν για την  νομοθετική ρύθμιση, όπου οι ομογενείς υπερήλικες δεν  πληρούν πλέον τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, οδηγούμενοι με μαθηματική ακρίβεια σε βιολογικό αφανισμό, σε θάνατο, καθώς δεν χάνουν μόνο το εισόδημα, αλλά και την ιατρική περίθαλψη.
Ο κ. Γιάννης τους απάντησε ότι πρόκειται για κατάφωρη αδικία από το Ελληνικό κράτος και το Κόμμα ΕΕΜΜ - MEGA έχει κάνει προσπάθειες και συνεχίζει, ώστε να αποκατασταθεί και η κυβέρνηση  να το δει μεδιαφορετικό τρόπο.


Συναντήσεις κ. Φιλίππου Ρούτζιου με κατοίκους της Βραχογοραντζής και Κάτω Επισκοπής.



Δίπλα στους κατοίκους όλων των χωριών της Άνω και Κάτω Δρόπολης, αλλά και του Πωγωνίου βρίσκεται διαρκώς ο υποψήφιος βουλευτής του ΕΕΜΜ - MEGA για την Περιφέρεια Αργυροκάστρου  κ. Φίλιππος Ρούτζιος. Αφουγκράζεται τα προβλήματα, τις ανάγκες των χωριών και εκθέτει  τους στόχους του και του Κόμματός του  για την ανάπτυξη της περιοχής. Μεταδίδει τις σκέψεις του για τη λύση διαφόρων προβλημάτων,  αλλά και για την αντιμετώπιση της καθημερινότητάς, την επόμενη μέρα των εκλογών.

Οι κάτοικοι της Μαύρης Ρίζας τον περίμεναν πολύ θερμά και συζήτησαν μαζί του εφ' όλης της ύλης.

Στη Βραχογοραντζή
Ο κ. Φίλιππος Ρούτζιος συναντήθηκε με κατοίκους της Βραχογοραντζής και αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του Κόμματός του. Οι Βραχογοραντζινοί αφού τον άκουσαν προσεχτικά του έθεσαν το ιδιοκτησιακό και περιουσιακό πρόβλημα με τους αγάδες και τα πλαστά έγγραφα που θέλουν να πάρουν τις περιουσίες τους για τεκέ.


Επίσης αναφέρθηκαν στο άθλιο δρόμο για το χωριό τους, στο εγκαταλειμμένο κέντρο πολιτισμού και τόνισαν ότι πρέπει να τιμηθούν με ελληνική επιγραφή οι πεσόντες του 1943.


Στην Κάτω Επισκοπή
Με τους κατοίκους της Κάτω Επισκοπής συναντήθηκε ο υπ. Βουλευτής κ. Ρούτζιος όπου 
συζήτησε από κοντά τα θέματα που τους απασχολούν, θέτοντας τις προτεραιότητες και τις προτάσεις του ΕΕΜΜ που απαντούν στο νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται. Συγκεκριμένα, ο κ. Ρούτζιος τόνισε πως «προχωρούμε με ξεκάθαρες προτεραιότητες, με συγκεκριμένες προτάσεις και παρεμβάσεις, στα ζητήματα που αφορούν περισσότερο τα εθνικά μας δίκαια και την καθημερινότητά μας."

Κι εδώ οι ηλικιωμένοι είναι ανήσυχοι με το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το κόψιμο των συντάξεων του ΟΓΑ και αναφέρθηκαν στην έλλειψη ιατρού, νοσοκόμας και στην έλλειψη συγκοινωνίας( λεωφορειακής γραμμής)  με το κέντρο

Σήμερα ο κ. Ρούτζιος περιοδεύει στο Πωγώνι.

Πηγή: filiposroutzios.blogspot.gr

1 σχόλιο:

  1. Ο Κ. Κωτης το 15Αυγουστο έκανε επώνυμη καταγγελία για κακοδιαχείριση χρημάτων στο Σύλλογο Πωγωνισιων Ιωαννίνων από τον κ. Πάλη (πατερά της δικηγόρου Α. Πάλη)
    Η καταγγελία αυτή έγινε παρόντος του Γενικού Προξένου Αργυροκάστρου
    Φωνάζοντας πως δε θα σταματήσει να το λέει και ότι τα έχει φάει τα χρήματα ο κ. Πάλης
    Λένε πως η δικηγόρος έκανε πρόταση στον κ Κ. ΚΩΤΗ να δεχτεί να μπει στη λίστα του ΜΕGA γιατί αν δε γινόταν αυτό θα τον έτρεχε στα δικαστήρια για συκοφαντία προς τον πατερά της Τη λέει το MEGA για αυτό και ο Κ Κωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή