Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Ξεσηκωμός στο Πωγώνι, αποκλεισμός στην Κακαβιά, κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους

Φωτορεπορτάζ
KAKABIA 2 26 5Στον συμβολικό αποκλεισμό του Μεθοριακού Σταθμού της Κακαβιάς, προχώρησαν από τις έντεκα το πρωί φορείς και κάτοικοι του Πωγωνίου διαμαρτυρόμενοι για την εγκατάλειψη της περιοχής και το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί λόγω της συνεχούς απομάκρυνσης αστυνομικών δυνάμεων.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν τα αιματηρά γεγονότα και το διπλό έγκλημα στα Κτίσματα, ένα χωριό που απέχει μόλις εκατό μέτρα από τα σύνορα με την Αλβανία. Δύο ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους από το χέρι αδίστακτου δράστη ο οποίος απείλησε με τις χειροβομβίδες που έφερε μαζί του να τινάξει όλο τον οικισμό στον αέρα.

KAKABIA1 26 5Από την μέρα εκείνη οι κάτοικοι βρίσκονται στην κυριολεξία στο πόδι. «Φοβόμαστε να μείνουμε στα σπίτια μας, φοβόμαστε να πάμε στα χωράφια μας, φοβόμαστε κάθε βράδυ για το τι θα μας ξημερώσει» τονίζουν και ζητούν από την πολιτεία να στρέψει το βλέμμα της σε αυτή την ακριτική γωνιά της ελληνικής γης.
«Και γω σύνορα είναι» υπογραμμίζουν απευθυνόμενοι στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, ο οποίος με περισσή ευκολία αποφάσισε την μετακίνηση μεγάλης αστυνομικής δύναμης από τα Γιάννινα στην Θράκη.
KAKABIA 3 26 5 13Σύσσωμο σχεδόν το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου και ο Δήμαρχος Κώστας Καψάλης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, αλλά κυρίως άνθρωποι ηλικιωμένοι δίνουν το παρόν στην Κακαβιά, θέλοντας να στείλουν το δικό τους μήνυμα στην ελληνική πολιτεία. Εκεί και ο Μητροπολίτης Δριυνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας.

3 σχόλια:

  1. Και τους Β/Ηπειρώτες ποιος τους σκέφτεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. i b eipirotes iati den pigane stin kakavia na ipostiriksoun tous patriots kai kathounde xorismeni ...dropi se ollous b eipeirotes kai tous politikous tous .etsi xorizmeni tha sas fane pio efkollo I alvani ..........dropi sas dropi .dropi .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρίξτε μια ματιά κι εδώ :
    " Η βασική παράμετρος της φύλαξης των συνόρων "
    http://epirusgate.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7669.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή