Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΒΑΔΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΡΙ


Οι Κωσταρίτες, που κατοικούν στο χωριό τους οι εργάζονται στην Ελλάδα στηρίζουν μαζικά την προσπάθεια του προεδρείου του χωριού και της αδελφότητας να κερδίσουν το δικαστήριο για την επαναφορά των λιβαδιών που πήραν με πλαστά χαρτιά τα αδέλφια Μέτα από το Δέλβινο.Ο πρόεδρος του χωριού κ. Σταύρος Τσέκος και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεσοποτάμου, συνοδευόμενοι και από άλλους συγχωριανούς παρακολουθούν βήμα προς βήμα το δικαστήριο που ξεκίνησε πριν 73 ημέρες στο πρωτοδικείο των Τιράνων για την ακύρωση της απόφασης του Πρακτορείου Επιστροφής Ιδιοκτησιών, η οποία φαίνεται να έχει ληφθεί υπό συνθήκες διαφθοράς το έτος 2002 με πλαστά χαρτιά.

Στις 14 του Μάη 2013 διεξήχθηκε στα Τίρανα η τρίτη συνεδρίαση για την υπόθεση αυτή και για λόγους έλλειψης παρουσίας των εκπρόσωπων των πλαστογράφων, το δικαστήριο όρισε την 3η Ιουνίου την επόμενη συνεδρίαση.
Αδιάσειστα στοιχεία που αποκόμισαν τα παιδιά του Κώσταρι από τα αρχεία επιβεβαιώνουν περίτρανα την παραποίηση εγγράφων για την υφαρπαγή των εδαφών στο χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας από ξένους ιδιοκτήτες.Αναμένεται να αποφασίσει και το δικαστήριο

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστώ θερμά τους πρόεδρους του χωρίου μου, Σταύρο Τσέκο και Ηλία Θάνο για την προσπάθεια που κάνουν. Συνεχίστε τον αγώνα , είμαστε δίπλα σας. Ευχαριστώ θερμά και τα παιδιά του κόμματος ΜΕΓΑ για την ηθική υποστήριξη και όχι μόνον που μας δίνουν.
    Το χωριό Λύβενα βρήκε το δίκιο του μετά από σκληρό αγώνα που έκανε με τους καταπατητές στη Λύβενα και στα δικαστήρια των Τιράνων.
    Όλα τα χωριά μας πρέπει να ξεκινήσουν τον δικαστικό αγώνα στα δικαστήρια των Τιράνων , με λάθος τρόπο ξεκίνησε να διεκδικεί τις περιούσιες του το χωριό Καινούριο.
    ΚΩΣΤΑΡΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή