Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Εκλογές 23 Ιουνίου 2013. Σε τι διαφέρουν ΚΕΑΔ και ΜΕΓΚΑ;

 του Γιάννη Παναγιώτου
Αυτό που κυριαρχεί ένα μήνα πριν από τις εκλογές και πρέπει να γίνει κατανοητό στον κόσμο μας είναι σε τι διαφέρει το ΚΕΑΔ απο το ΜΕΓΚΑ .
-Ποιο κόμμα θα ψηφίσω ;
Διαβάσαμε αρκετές απόψεις και από τις δυο πλευρές, όλα τα άρθρα - κείμενα στερούνται αντικειμενικότητας και δεν υπάρχει πολιτικό υπόβαθρο, αλλά τάση εθνικοποίησης και το ποιος θα πείσει τον άλλον για τον πατριωτισμό του, λες και ο πατριωτισμός είναι ένσημα και ποιος θα κολλήσει περισσότερα. 


Βολές χωρίς πολιτικές προτάσεις ουσίας για ανάπτυξη του τόπου, πάρα αυξάνοντας ακόμη ποιο πολύ την διχόνοια και το μίσος, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι ο Ράμα είναι καλύτερος Αλβανός από το Μπερίσα, όπως λέει και ένας καλός φίλος τα ιστολόγια τα βάφτισαν "αυτόνομη ρουφιάνοι.gr - Dropoli "
Ας δούμε λίγο τις εξελίξεις με μια διαφορετική ματιά , εκείνο που γίνεται εμφανές είναι ότι δεν υπάρχει ιδεολογικό υπόβαθρο ούτε στα κόμματα, μα ούτε και στην ίδια την κοινωνία, πέρασαν αρκετά χρόνια από την πτώση του Αλία η πλειοψηφία όμως του κόσμου έγιναν μετανάστες στην ίδια τους την πατρίδα, το ποσοστό εκείνων που επέστρεψαν είναι ελάχιστο, οι επιρροές όμως που δέχθηκαν από τις χώρες που ήταν μετανάστες ελάχιστες, όμως οι περισσότεροι εξ´αυτών σήμερα είναι μικροεπιχειρηματίες στη πατρίδα και παλεύουν.
Σε ότι αφορά τους ενασχολούντες με τα κοινά η την πολιτική οι γνώσεις και η ιδεολογική και πολιτική τους ταυτότητα είναι ανύπαρκτη και κάπως έτσι ξεκινούν και τα στραβά αυτού του τόπου.
-Πως είναι δυνατόν πολιτικοί χωρίς ιδεολογικό υπόβαθρο να κυβερνούν; 
Η απάντηση είναι απλή, δεν υπήρχε άλλη λύση στις αρχές της δεκαετίας του '90, όταν έπεσε το καθεστώς και ξεκίνησε η αλλαγή και ο εκδημοκρατισμός της Αλβανίας.
Η οργάνωση της ΟΜΟΝΟΙΑ άρχισε λάθος και έγινε ψάχνοντας πτυχιούχους ανάμεσα σε όσους είχαν παραμείνει εκεί στης περιοχές του Αργυροκάστρου και των Αγίων Σαράντα, χωρίς κριτήρια ιδεολογικά ,πολιτικά η οργανωτικά.
Όλη η πορεία της οργάνωσης έως σήμερα εξελίχθηκε αναλόγως όπως λέει και η παρόμοια η 
"καλή μέρα από το πρωί φαίνεται".
Φτάνοντας όμως στο σήμερα, έχουμε δυο κόμματα,το μόνο που δυστυχώς γνωρίζουν να κάνουν αρκετά καλά, είναι να προσπαθούν να δείξουν, ποιο είναι πιο ικανό στης ύβρεις και να χαρακτηρίζει το άλλο.
Βρίσκονται ένα μήνα προ της εκλογικής αναμέτρησης και πολιτική πρόταση η άποψη δεν ακούσαμε παρά μόνο ένα πλαίσιο αιτημάτων από πλευράς ΜΕΓΚΑ που στο κάτω - κάτω της γραφής λέει τα αυτονόητα που απορρέουν από τις διεθνής συνθήκες περί μειονοτήτων που δεν έγινε απολύτως τίποτε έως τώρα.

Από την πλευρά των Αλβανών όμως γνωρίζοντας άψογα το παιχνίδι του πολιτικού παζαριού, δεδομένου του ότι είναι υποχρεωμένοι λόγω διεθνών συνθηκών για τις μειονότητες, πουλάνε κάποιες θέσεις στο εκάστοτε βουλευτή της μειονότητας, δημιουργώντας κλίμα φοβίας και ανασφάλειας στη μειονότητα κατάφεραν να την ελέγχουν απόλυτα πουλώντας τους φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Η πραγματικότητα των παραπάνω γίνεται εμφανή από το γεγονός ότι και τα δυο κόμματα συμμαχούν
με τα δυο μεγαλύτερα αλβανικά κόμματα που σημαίνει ότι δεν μπορούν να παράγουν πολιτική η πορεία για την μειονότητα, διότι είναι δεσμευμένοι απέναντί τους.
Πρακτικά για τον κόσμο όποιο κόμμα και να ψηφίσει είναι ένα και το ίδιο, πολιτική πρόταση για την μειονότητα ή έργο δεν πρόκειται να προσφέρει, ως εκ´τούτου η λύση για την μειονότητα είναι αλλού και μονόδρομος,
στην αναδιοργάνωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από την βάση, να γίνει πολιτική οργάνωση πλέον, αλλά να ψηφίζει ο λαός για αρχηγό, έτσι ώστε να αποκτήσει, δημοκρατικότητα , κοινωνικά και πολιτικά ερείσματα στην βάση.
Όσο για το ποιο κόμμα ή ποιος θα γίνει μαριονέτα στο αλβανικό κοινοβούλιο δεν μας απασχολεί καν εμάς παρά μόνο εκείνους που έχουν μάθει να κάνουν τους κομπάρσους των Αλβανών .
Όσο για το Ντούλε θεωρώ είχε τις ευκαιρίες επί 12 συναπτά έτη και αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων.


4 σχόλια:

  1. ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΛΥΣΤΕ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ!!!!!
    ΜΟΝΟΣ ΣΑΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΓΡΑΦΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Bgikan ta MEGALA STELEXOI toy kitsioy kai paparizonte

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το άρθρο σου κ. Παναγιώτου φένετε πως δεν είναι γραμμένο υπό φυσιολογικές συνθήκες. Μπερδέβεις τη γριά με την κοπελιά... ο δρόμος φένετε τρεις - τρεις. Κρίμα! Κάτι σε νομιζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή