Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

«Η Αλβανία εξακολουθεί να πωλεί όπλα σε τρομοκρατικές χώρες»


Έκθεση του ΟΗΕ αναφέρει ότι η Αλβανία είχε πουλήσει όπλα σε προβληματικές χώρες, όπως η Λιβύη, αλλά η σημερινή  κυβέρνηση της Αλβανίας συνεχίζει την πώληση όπλων και πυρομαχικών, υποστηρίζει ο βουλευτής
του σοσιαλιστικού κόμματος,  Σαϊμίρ Ταχίρι, δηλώνοντας ότι κατά τη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων ημερών, έχουν ξεκινήσει εκατοντάδες φορτηγά  και κανείς δεν γνωρίζει τον προορισμό τους.

Πριν από τέσσερις ημέρες, εκατοντάδες φορτηγά έφθασαν στο λιμάνι του Δυρραχίου,  προκειμένου να παραδώσουν τα φορτία τους προς άγνωστο προορισμό εμπορίας όπλων», δήλωσε ο σοσιαλιστής βουλευτής.

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες ο ΟΗΕ δημοσίευσε ότι η Αλβανία είχε παραβιάσει το εμπάργκο που είχε επιβληθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την αποστολή πυρομαχικών στη Λιβύη κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.

Τώρα, όμως, τα όπλα δεν προορίζονται για τη σύγκρουση της Λιβύης, αλλά απευθύνονται σε χώρες θερμών επεισοδίων, όπως είναι το Μάλι, η Συρία και η Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες – σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα- στη Λιβύη είχαν αποσταλεί 800 χιλιάδες σφαίρες οπλοπολυβόλων των 12,7 χιλιοστών κατά τη διάρκεια του εμφυλίου και αυτό έγινε κατά παράβαση του εμπάργκο που είχε επιβληθεί- οι σφαίρες παραδόθηκαν το Σεπτέμβριο του 2011.

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου