Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Αλβανία- Ο Πρέσβης των ΗΠΑ: άρση ασυλίας δικαστών για διαφθορά



Ο πρέσβης των ΗΠΑ στα Τίρανα, Αλεξάντερ Άρβιζου τόνισε τη σημασία του αγώνα κατά της διαφθοράς στη διάρκεια ενός σεμιναρίου που διοργανώθηκε σε αίθουσα της Εισαγγελίας των Τιράνων που είναι αρμόδια για την επιβολή του κράτους δικαίου.

Ο Άρβιζου  υπογράμμισε  την έγκριση του Κοινοβουλίου, το Σεπτέμβριο, για μια συνταγματική τροποποίηση για τη μεταρρύθμιση και την άρση ασυλιών  σε ορισμένους υπαλλήλους των δικαστικών αρχών.

Ο Πρέσβης Άρβιζου είπε «τώρα είναι η ιδανική στιγμή για την ανάληψη πρωτοβουλίας για την καταπολέμηση της επίσημης διαφθοράς».

Σε ομιλία του, ενώπιον των Αλβανών εισαγγελέων, ο ανώτερος διπλωμάτης των ΗΠΑ έδωσε έμφαση στις προσπάθειες που γίνονται κατά της διαφθοράς και της πολιτικής της ατιμωρησίας και πρόσθεσε ότι  ο παράγοντας αυτός θα μπορούσε να αποτελέσει εμπόδιο για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην εκδήλωση παρευρίσκονταν  ο Γενικός Εισαγγελέας, Adriatik Llala,  ο οποίος  εξέφρασε την επιθυμία για μια μάχη με μηδενική ανοχή στο έγκλημα και τη διαφθορά, όπως δημοσιεύει το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων.


--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου