Οι διαδικασίες χορηγήσεως ελληνικής ιθαγένειας έχουν «παγώσει», αλλά δεν τίθεται θέμα άμεσης συμμόρφωσης με την απόφαση του ΣτΕ για την...
αντισυνταγματικότητα διατάξεων του νόμου Ραγκούση, αφού το θέμα θα αντιμετωπισθεί μετά τη δημοσίευσής της, με νομοθετική ρύθμιση που θα λάβει υπόψη τα νέα δεδομένα, αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ως απάντηση σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη
Το υπουργείο Εσωτερικών μελετά προσχέδιο νόμου με το οποίο θα αναθεωρηθεί το θεσμικό πλαίσιο που αφορά στην κτήση της ελληνικής ιθαγένειας, προσαρμόζοντας τις διατάξεις του στην απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, τονίζει ο κ. Αθανασίου.
Διευκρινίζει δε ότι για τις οριστικές νομοθετικές προτάσεις θα πρέπει να προηγηθεί η δημοσίευση της σχετικής απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ο αναπληρωτής υπουργός απαντά στον βουλευτή ότι δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη η απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ που κρίνει τη συνταγματικότητα των διατάξεων και «συνεπώς δεν τίθεται θέμα άμεσης συμμόρφωσης με αυτήν, αφού δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενό της».
«Ωστόσο, προς αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα δημιουργήσει η ενδεχόμενη κρίση του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας των άρθρων 1α και 24 του Ν. 3838/2010, κρίναμε σκόπιμο να διακόψουμε προσωρινά τις διαδικασίες χορηγήσεως ελληνικής ιθαγένειας με βάση τις διατάξεις αυτές» αναφέρει ο Χαράλαμπος Αθανασίου, «προκειμένου μετά να αντιμετωπίσουμε το θέμα νομοθετικά προσαρμόζοντας τη νομοθεσία στην απόφαση του ΣτΕ και αντιμετωπίζοντας όλες τις εκκρεμότητες».
Οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι
ΑπάντησηΔιαγραφήΠερίπτωση Α (αδικημένοι): Ο πατέρας μου γεννήθηκε στην Αλβανία και ήρθε Ελλάδα το 1990. Από τότε είναι μόνιμα στην Ελλάδα με άδεια αλλοδαπού. Δυστυχώς όμως, έπαιρνε άδεια αλλοδαπού για 6 μήνες και μετά κατέθετε αίτηση και περίμενε 3 με 8 μήνες για να του εγκρίνουν άλλους 6 μήνες, και πάει λέγοντας. Άρα, νόμιμα ήταν σποραδικά στην Ελλάδα, μιας και κατά την διάρκεια αναμονής για έγκριση άδειας αλλοδαπού θεωρείται πως βρισκόταν παράνομα στην χώρα. Δεν υπάρχει κανένας που να είχε άδεια αλλοδαπού για 20 συνεχόμενα χρόνια, και το ξέρουν πολύ καλά αυτοί που εσκεμμένα έφτιαξαν έτσι τον καινούριο νόμο, επιδιώκοντας να διώξουν από το ΟΓΑ όλους που ήταν με άδειες αλλοδαπών.
Περίπτωση Β (πονηροί): Ο πατέρας μου γεννήθηκε στην Ρουμανία και, με το που τελείωσε της σπουδές του, πήγε στην Γερμανία. Το 1992 ήρθε Ελλάδα. Επειδή στη Ρουμανία φαίνεται σαν Ρουμάνος υπήκοος με μόνιμη κατοικία στο εξωτερικό, δεν έχει και δεν δικαιούται σύνταξη ή βοήθημα από το Ρουμανικό το κράτος. Βάση αυτών των στοιχείων, θα συνεχίζει να παίρνει ΟΓΑ παρόλο που παίρνει και σύνταξη από την Γερμανία (που δεν μπορεί να το ανακαλύψει κανείς, μιας και ζητάνε χαρτιά μόνο από την χώρα καταγωγής σου και όχι από όλες τις χώρες του κόσμου).
Περίπτωση Γ (διωγμένοι): Ο πατέρας μου ήρθε στην Ελλάδα από Τασκέντη (πρώην Σοβιετική Ένωση). Εκεί, όπως και σε όλες τις πολιτισμένες χώρες, αν δεν έχουν κανονική σύνταξη, δικαιούνται μια κατώτατη σύνταξη (κάτι σαν ΟΓΑ). Σύμφωνα με το καινούριο νόμο του ΟΓΑ, έστω και αν δεν παίρνει τίποτα από εκεί, μόνο και μόνο επειδή δικαιούται να πάρει, δεν μπορεί να παίρνει και στην Ελλάδα από το ΟΓΑ. Άρα, όλοι που ήρθαν από το Ανατολικό Μπλόκ δεν θα παίρνουν πλέων ΟΓΑ, μιας και σε όλες αυτές τις χώρες δικαιούνται μια κατώτατη σύνταξη (ανεξαρτήτως αν την παίρνουν ή όχι).
Περίπτωση Δ (βολεμένοι): Ο πατέρας μου γεννήθηκε Ελλάδα και έφυγε μετανάστης στην Αυστραλία. Επέστρεψε πριν 15 χρόνια και από τότε παίρνει ΟΓΑ. Παρόλο που δεν βρίσκονταν τα τελευταία 20 χρόνια στο σύνολό τους στην Ελλάδα, και παρόλο που παίρνει μια σεβαστή σύνταξη στην Αυστραλία, δεν τον ελέγχει κανείς από τον ΟΓΑ, και θα συνεχίζει νομιμότατα να παίρνει και το ΟΓΑ.
Περίπτωση Ε (προνομιούχοι): Ο πατέρας μου γεννήθηκε Ελλάδα και δούλεψε όλη την ζωή του στην Ελλάδα χωρίς να κολλήσει ούτε ένα ένσημο. Προτιμούσε να τα παίρνει σε χρήμα. Δεν τον ένοιαζε για το αύριο. Πέντε χρόνια πριν, μοίρασε όλη την περιουσία του στα παιδιά. Τώρα παίρνει ΟΓΑ και πενεύεται για το κατόρθωμά του σε όλους.
Άρα, αυτοί που γεννήθηκαν στην Ελλάδα είναι δύο φορές ευνοημένοι, ενώ αυτοί που γεννήθηκαν στο εξωτερικό θα χάσου το ΟΓΑ με την απλή λογική ότι μπορούν να πάνε και να ζήσουνε τα γεράματα τους στην χώρα προέλευσής τους, μιας και τους διώχνουν και λόγω της άδειας αλλοδαπού που το κράτος την έδινε διακοπτόμενα και σποραδικά, και από το ότι στις χώρες προέλευσής τους έχουν όλοι δικαίωμα ελάχιστης σύνταξης (κάτι σαν το ΟΓΑ).
Το μόνο σωστό κριτήριο είναι να συνεχίζουν να παίρνουν ΟΓΑ μόνο όσοι δεν είχαν προσωπική περιουσία τα τελευταία 20 χρόνια. Όλοι οι άλλοι νόμοι είναι φτιαγμένοι να διατηρούν τους διτικοπερπατημένους βολευτές με τρείς παχουλές-παχουλές συντάξεις και να μην επιτρέψουν στους ανατολικοπροερχόμενους να παίρνουν δυο συντάξεις πείνας.
Α ρε Σαμαρέσκου τι σε περιμένει. Ακολουθείς τα βήματα του εμπνευστή σου Τσαουσέσκου που ξεχρέωσε την χώρα του σε οκτώ χρόνια και εξαθλίωσε τον λαό του με τα γνωστά αποτελέσματα.