Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΗΣ Χ.Φ.Δ. ΠΑΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ (ΦΩΤΟ)

1Για 20η χρονιά ο Αρχιμανδρίτης π. Σωτήριος Τσάφος, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, με την άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, μετέβη με ιεραποστολικό κλιμάκιο φοιτητών της Χ.Φ.Δ. Πατρών προς Λειτουργική εξυπηρέτηση των πιστών της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου.

Αυτή την φορά όμως υπήρξε μια ιδιαίτερη ευλογία διότι την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος, στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Χειμάρας, ο οποίος κτίσθηκε κατόπιν υποδείξεως του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, χειροτόνησε τον διάκονο Σιλουανό Κωστούρο σε Πρεσβύτερο.   Ο  π. Σιλουανός είναι πνευματικό παιδί του π. Σωτηρίου Τσάφου. Η Μοναχική Κουρά του έγινε στην Ιερά Μονή Γηροκομείου Πατρών, από τον Ηγούμενο της Μονής Αρχιμανδρίτη π. Συμεών Χατζή. Η εις Διάκονο χειροτονία πραγματοποιήθηκε από τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο κατά την εορτή των Εισοδείων της Θεοτόκου. Στην χειροτονία στην Χειμάρα  παρόντες και οι γονείς του. Η επιθυμία του π. Σιλουανού ήταν να διακονήσει Ιερατικά την Μητρόπολη Αργυροκάστρου. Ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος τον τοποθέτησε εφημέριο στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Χειμάρας και θα διαμένει στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Σταυρίδη.
Τον π. Σωτήριο συνόδευε ο διάκονος π. Ευσέβιος Λαμπίρης και οι φοιτητές: Φώτης Σωφρόνης, Γιώργος Τσέλλος, Χρήστος Αθανασόπουλος,  Λουκάς Γιαννόπουλος. Για λίγες μέρες παραβρέθηκαν και οι αδελφοί Παναγιώτης και Διονύσης Τσιγκούνης.
Κατά την παραμονή τους στην Μητρόπολη Αργυροκάστρου το Ιεραποστολικό Κλιμάκιο από την Πάτρα επισκεφτήκαν το Πύλουρι, την Σελενίτσα
όπου μοίρασαν δώρα και πραγματοποίησαν εορταστική εκδήλωση για τα παιδιά.

1
1
1
1 


 http://www.agioritikovima.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου