Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Ο Ανωτάτατος Κρατικός Έλεγχος ζητάει την ποινική δίωξη του Βασίλη Μπολάνου, γιατί προκάλεσε στο κράτος 400 εκατομμύρια λεκ ζημιά.


Όπως γράφουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης ο Κρατικός Έλεγχος ζητάει από την εισαγγελία να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του πρώην δημάρχου Χιμάρας Βασίλη Μπολάνου. Ο Ανώτατος  Κρατικός Έλεγχος ανακοίνωσε ότι έχει μηνύσει στην εισαγγελία τον πρώην δήμαρχο, με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας.

Ο Κρ. Ελ. έχει καταγγείλει στην Εισαγγελία Αυλώνας για ποινικές διώξεις και τον πρώην Διευθυντή Πολεοδομίας στο Δημαρχείο , και άλλα στελέχη του, με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας στον τομέα της πολεοδομίας και της διαχείρισης της δημοτικής περιουσίας και παραβίαση της  ισότητας μεταξύ των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό, καθώς και τη μη τήρηση των νομικών διαδικασιών για την παροχή της δημοτικής περιουσίας προς ενοικίαση.
Ο Κρ. Έλεγχος ανακοινώνει ότι ο εσωτερικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο της Χιμάρας διαπίστωσε ότι:
Για 22 περιπτώσεις, οι άδειες οικοδομής αξιολογήθηκαν και εγκρίθηκαν μετά από 6 μήνες από την απόφαση για την έγκριση της άδειας στο εργοτάξιο, μια πράξη που είναι αντίθετη προς το νόμο
- Για 59 περιπτώσεις δέχθηκαν αιτήσεις για έγκριση άδειας εργοταξίου και άδειας οικοδομής χωρίς τίτλο ιδιοκτησίας από το Τοπικό Γραφείο Καταγραφής Περιουσιών.
 Επίσης ο Κρατικός Έλεγχος «διαπίστωσε » και ορισμένες πολεοδομικές παρατυπίες…
"Ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Μπολάνος, ο οποίος προέδρευε την περίοδο  2008 έως την 30.06.2011 κατηγορείται, γιατί επέτρεψε παραβιάσεις, δεν υπολόγισε και δεν ενήργησε για την είσπραξη των φόρων  για την περίοδο που υπόκεινται σε έλεγχο στο σύνολο 87.783.240 λεκ σαν  φόρος από τα κτίρια, φόρος ακίνητης περιουσίας, φόρος  ξενοδοχείων και φόρος κοινοχρήστου χώρου. 
  Επίσης, κατηγορείται ότι δεν εφάρμοσε και έδρασε ενάντια στο νόμο στην αβάσιμη απόρριψη των συστάσεων του ελέγχου του Ανώτατου Κρατικού Ελέγχου τα οποία διαβιβάστηκαν με  έγγραφο 3 φορές.  
Ο Αν. Κρ. Ελ.  σημειώνει ότι ως αποτέλεσμα των πράξεων και παραλείψεων των πιο πάνω αδικημάτων και άλλων παραβιάσεων του νόμου σε ισχύ, υπάρχει εμφανής οικονομική ζημιά στο ποσό των 40, 753,136 λεκ και λείπει εισόδημα από τη μη κατάθεση τοπικών φόρων επί της αξίας 87,783, 240λεκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου