Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Εφημερίδα Shekulli:Ο Πρόεδρος κ. Παπούλιας έχει τσάμικη καταγωγή από την Πρέβεζα.


Tα αλβανικά μέσα ενημέρωσης και συγκεκριμένα η εφημερίδα Shekulli, υποστηρίζει ότι o Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παπούλιας έχει τσάμικη προέλευση από την  Πρέβεζα. Κάνει αναφορά στο βιβλίο του Έλληνα συγγραφέα  Παναγιώτη Αραβαντινού, που εκδόθηκε το έτος 1856 με τίτλο «Χρονογραφία της Ηπείρου των τε όμορων Ελληνικών και Ιλλυρικών χωρών», όπου περιγράφει τις συγκρούσεις μεταξύ Τουρκαλβανών και Ελλήνων στο Σούλι και την πέριξ περιοχή.

Το βιβλίο βρίσκεται σε ηλεκτρονική μορφή και είναι ενταγμένο από το έτος 1881 στην περίφημη “Harvard College Library”. Ενδεχομένως στο σπάνιο αυτό βιβλίο ο αναγνώστης να ξαφνιαστεί από την συχνή αναφορά σε έναν δυνάστη -μή Έλληνα- καταπιεστή των ηπειρωτών ο οποίος και συνελήφθη τελικά από τον ήρωα Μάρκο Μπότσαρη. Το όνομα αυτού, Ταχίρ Παπούλιας που είναι προσπάππους του Κάρολου Παπούλια.
Για την καταγωγή  του κ. Παπούλια  αναφέρονται επίσης σε ένα από τα βιβλία του Αρβανίτη συγγραφέα Αριστείδη Κόλια, ο οποίος δημοσίευσε ένα άρθρο, τον Αύγουστο του 1995 αναφέροντας ότι: «Ο Κάρολος Παπούλιας είναι καθαρής αλβανικής καταγωγής. Ο προσπάππους του ονομαζόταν Σουλεϊμάν και ανήκε στο Ισλάμ και ήταν από το χωριό Βοστίνα ".
«Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας γνωστός για το ρόλο του στην αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία 
και την επίλυση δύσκολων καταστάσεων μεταξύ των δύο χωρών, βρίσκεται στο στόχαστρο των εξτρεμιστών και εθνικιστών, λόγω προέλευσης και συνδέσεων  με την Αλβανία», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα, αφήνοντας  εν μετεώρω  την υπόσταση και την  μακρόχρονη παρουσία του Ηπειρώτη πολιτικού στην Ελλάδα.

Η «Χρυσή Αυγή» και το «Ορθόδοξο Εθνικιστικό Κίνημα» απηύθυναν το εξής ερώτημα- συνεχίζει το δημοσίευμα-:

«Κύριε πρόεδρε  της Δημοκρατίας τι σχέση έχετε με τον Ταγίπ Παπούλια, Αλβανό-τουρκο (shqiptaro-turk, στο πρωτότυπο κείμενο) κυβερνήτη της Ηπείρου;»

Μια παρόμοια ερώτηση έγινε για την καταγωγή του Παπούλια από έναν δημοσιογράφο, αλλά πέρασε αναπάντητη (ασχολίαστη), αναφέρει το INA επικαλούμενο την εφημερίδα Shekulli των Τιράνων.



1 σχόλιο: