Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Ο υπουργός κ. Ξέρας παρουσίασε τον προϋπολογισμό στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας

Ξέρας: Ο υψηλότερος προϋπολογισμός όλων των εποχών και της επίτευξης των στόχων του Υπουργείου Εργασίας.
Ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών, κ. Σπύρος Ξέρας, παρουσίασε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας  τoν προϋπολογισμό  2013 για το Υπουργείο Εργασίας. Από την αρχή της ομιλίας του, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι ο προϋπολογισμός για το 2013 είναι 8,56% υψηλότερος από τον προϋπολογισμό του 2012
για αυτό το τμήμα, ή 6,2 δισ. ευρώ περισσότερα, φθάνοντας στη  συνολική αξία 59,67 δισ. ευρώ, το οποίο δείχνει την ιδιαίτερη σημασία αυτής της κυβέρνησης να υποστηρίξει όχι μόνο με πολιτική, αλλά και με προϋπολογισμούς τις πιο ευάλωτες κοινωνικές κατηγορίες .
Περαιτέρω, ο Υπουργός κ. Ξέρας εστίασε ειδικότερα σε συγκεκριμένες θέσεις του προϋπολογισμού, σημειώνοντας ότι οι προτεραιότητες του Υπουργείου για το 2013 θα είναι η μείωση της φτώχειας και η αύξηση του εισοδήματος των νοικοκυριών κατά 5,6%, η μείωση της ανεργίας και η απασχόληση μόνο μέσω ενεργών προγραμμάτων, που υλοποιούνται από το Υπουργείο, 16 χιλιάδων ανέργων, η αύξηση του εισοδήματος των συνταξιούχων κατά 3-4% για τους συνταξιούχους της πόλης και 5% γι αυτούς στο χωριό, κλπ..









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου