Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Όσοι δε θέλουν τη διαφάνεια, προσπαθούν να θολώσουν τα νερά για να μην φαίνονται οι απατεωνιές τους.


Διευκρινίσεις και απάντηση του Πρώην Έπαρχου Αλύκου κ. Ηλία Θανάση για το άρθρο «Η λανθασμένη γνώση είναι χειρότερη από την αμάθεια» του  Έπαρχου κ. Χρήστου Καίση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό μας.

Προβληματίστηκα αν θα έπρεπε να απαντήσω στα δύο τελευταία δημοσιεύματα του κ. Καίση που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα  «Τα Νέα της Βορείου Ηπείρου», γιατί και τα δύο το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν σύγχυση και όχι να διευκρινίζουν ζητήματα που αφορούν την Επαρχία Αλύκου. Όσοι δε θέλουν τη διαφάνεια, προσπαθούν να θολώσουν τα νερά για να μην φαίνονται οι απατεωνιές  τους.  Θεωρώ όμως υποχρέωση να διευκρινίσω κάποια πράγματα γιατί δυστυχώς η Επαρχίας μας έχει καταλειφθεί από τη θολούρα και την αλητεία και το μόνο που κάνουν οι πληρωμένοι γραφιάδες του  είναι να επιδεινώνουν την κατάσταση. 

Για  την προηγούμενη δημοσιεύσει του κ. Καίση  με θέμα το περιουσιακό, θεωρώ περιττό να σχολιάσω  κάτι. Αραδιάζει ατέλειωτες φωτοτυπίες  χωρίς να βγαίνει νόημα. Ο αγώνας μου για την υπεράσπιση των περιουσιών  της Επαρχίας Αλύκου είναι  γραμμένος στο eparxiaalikou.blogspot.com και  πολύ εύκολα κάποιος μπορεί να ενημερωθεί.
Για την κατεδαφίσει του σπιτιού στο χωριό Φανάρι
Ο  Χρήστος  Καίσης  με τους βαρύγδουπους τίτλους  “πλεκτάνη”,  “να λάμψει η αλήθεια”,  “ατράνταχτα στοιχεία” , προσπαθεί  να θολώσει  τα νερά για να μην φαίνονται  οι  εύθηνες του στην κατεδάφιση του σπιτιού.  Το “επωφεληθεί”  που μου προσάπτει, δεν το καταλαβαίνω και μάλλον θα είναι κάτι που κρίνει από τον εαυτό του. 
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
Η διαμάχη των οικογενειών  Γιώργου και Βασίλη Παππά  ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια, όπου διεκδικούσαν και οι δύο το ίδιο οικόπεδο ως κτήμα του παππού τους, ενώ στα χαρτιά η γης ήταν δημόσια.  Για να ικανοποιηθούν και οι δυο  πλευρές , η Πολεοδομία της Επαρχίας το 2008, έκανε  δυο μελέτες  για οικόπεδα,   ένα για την  οικογένεια του  Γιώργου και ένα για την  οικογένεια του Βασίλη.  Ο  Γιώργος  δεν συμφώνησε με αυτό γιατί ήθελε και τα δυο οικόπεδα. Χωρίς να σεβαστεί τη μελέτη της Επαρχίας,  έβαλε τσάπα και έσκαβε το οικόπεδο του Βασίλη και αυτό που έλεγε συνέχεα ήταν ότι «έχω λεφτά και κάποια στιγμή θα βρεθεί  κάποιος που θα με δικαιώσει». Ότι  νομικές κινήσεις  έγιναν από την Επαρχία προς τον  Γιώργο, ήταν για να προστατευτεί  το οικόπεδο του Βασίλη.  Ο γιος του Βασίλη ,έκτισε το σπίτι,   για το οποίο ο Γιώργος με τα λεφτά στη τσέπη έτρεχε στα γραφεία της Εθνική Επιθεώρηση  Οικοδομών Αγ. Σαράντα και Τίρανα. Οι προσπάθειες έμειναν άκαρπες μέχρι το 2012 που τελικά τους «έπεισε» ότι στο χωριό Φανάρι κτίζετε ένα σπίτι  χωρίς άδεια οικοδομής. Η Εθνική  Επιθεώρηση  απευθύνθηκε στον Έπαρχο και του ζητούσαν να γίνουν οι νομικές κινήσεις για την κατεδάφιση του σπιτιού. Το μόνο που τον ενδιέφερε τον Έπαρχο ήταν  να μην φαίνετε κάπου η υπογραφή του, γι’ αυτό έστειλε τους υπαλλήλους του να κάνουν τις απαιτούμενες  διαδικασίες για αυτό το “παράνομο”  σπίτι, όπως και έγινε, ανοίγοντας δρόμο στην Εθνική Επιθεώρηση  Οικοδομών για την κατεδάφιση του σπιτιού. Νομικά  η  Εθνική Επιθεώρηση  Οικοδομών επεμβαίνει μόνον όταν  ζητήσει  εγγράφως υποστήριξη ο Έπαρχος. Εάν η διαδικασία  δεν ήταν νομότυπη θα ήταν ο Έπαρχος  αυτός που θα ασκούσε  ποινική δίωξη  εις βάρος της Εθνικής  Επιθεώρησης Οικοδομών, κάτι που δεν έγινε ποτέ, γιατί άραγε  ????  Αναγκασμένη  η οικογένεια του Βασίλη  Παππά βλέποντας ότι δεν έχει στήριξη από την Επαρχία άσκησε μόνη της ποινική δίωξη  κατά παντός υπευθύνου.

Αγαπητέ/η συντάκτη του άρθρου «Η λανθασμένη γνώση είναι χειρότερη από την αμάθεια», ο τίτλος είναι πολύ καλός αλλά στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί!  Ας δούμε όμως το περιεχόμενο:

1)      Το blog «Επαρχία Αλύκου», δεν είναι ιδιοκτησία της Επαρχίας αλλά μία ιδιωτική πρωτοβουλία όταν ήμουν Έπαρχος , με σκοπό την καλύτερη επικοινωνία με τους δημότες.  Θα ήταν ιδιοκτησία της Επαρχίας εάν είχε επένδυση η Επαρχία στο στήσιμο του blog ή αν θα  έχει επίσημη άδεια από το Υπουργείο ως επίσημη ιστοσελίδα της Επαρχίας.  Την ίδια απάντηση έλαβε ο κ. Καίσης και από τον εισαγγελέα, μετά την μήνυση που έκανες εναντίον μου για αυτό το θέμα. Πολύ εύκολα μπορεί να στήσεις μια ιστοσελίδα και να ενημερώνεις τους δημότες  για τις δραστηριότητες της Επαρχίας , εάν δεν μπορεί να το κάνει, ας μη κατηγορεί αυτούς που μπόρεσαν.
2)      Για τα  “ατράνταχτα στοιχεία”  με  όλες αυτές  τις  φωτοτυπίες  που δημοσιεύτηκαν, όπως ανέφερα και πιο πάνω, είναι  έγγραφα που στάλθηκαν από την Επαρχία προς τον κ. Γιώργο  Παππά  για να προστατευτεί  το οικόπεδο του αντίδικού και ξαδέρφου του Βασίλη Παππά.
3)      Για την «απόφαση – διαταγή»  μου για πρόστιμο στο  Γιώργο  Παππά 1.000.000 λεκ παλιά, συνιστώ στον Έπαρχο να το ξαναδιαβάσει για να καταλάβει  τι λέει ή ας πει σε κάποιον να του το εξηγήσει.
4)      Το «θέμα» που προκύπτει με τη διπλή σφραγίδα, είναι για γέλια και για κλάματα! Η λανθασμένη ή καλύτερα η μη γνώση, νόμισε πως έπιασε «λαβράκι». Το πρωτότυπο έγγραφο κάθε απόφασης, με μία  νωπή σφραγίδα μένει στο αρχεία της  Επαρχίας . Η δεύτερη, είναι η επικύρωση της φωτοτυπίας του πρωτότυπου (1+1=2, αυτό μάλλον θα το ξέρει ο νυν έπαρχος) . 
5)      Για την υποτιθέμενη απόφαση που λέει ότι πείρε  ο Γιώργος Παππάς  από το Εφετείο Τιράνων, τον προκαλώ να την δημοσιεύσει. Αυτό είναι ψέμα γιατί  οι αποφάσεις του πρωτοδικείου Αγ. Σαράντα δικάζονται στο  Εφετείο Αργυροκάστρου.  Δεν γνωρίζω να υπάρχει δικαστική απόφαση για την κατεδάφιση του σπιτιού του Βασίλη Παππά , αυτό που εγώ γνωρίζω είναι ότι βγήκαν ασφαλιστικά μέτρα  υπέρ του Βασίλη
6)      Για την αναφορά που κάνει για τα 4 κακοφτιαγμένα  έγγραφα, ο κ. Καίσης εκτίθεται γιατί κατηγορεί τους υπαλλήλους του  που  λειτουργούν με τις διαταγές του. Άσχετα αν κάποιοι από αυτούς εργάζονταν και στη θητεία μου, άλλωστε τους «προβληματικούς» τους απομάκρυνε. Στη συνέχεια λέει ότι… δεν έχουν καμία αξία τα συγκεκριμένα έγγραφα πόσο μάλλον να κατεδαφίσουν ένα κτίσμα….. άλλα ντ’ άλλα …
7)      Τέλος μου κάνει εντύπωση   το ύφος του γραφιά ή των γραφιάδων του κειμένου, γιατί στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις μας ο τρόπος που μου απευθύνεται ο κ. Καίσης είναι τελείως διαφορετικός. Οπότε καλά είναι να ενημερώνει καλύτερα τους γραφιάδες του γιατί εκτίθεται!

 


17 σχόλια:

  1. exoume sinithisi na diabazoume ar8ra tou ilia 8anasi pou to mono pou grafei einai na brizei ton kaishi kai na sikonei ymnous gia parti tou...epitelous as xwnepsei tin ba8eia ita tou stis ekloges kai na papsei na laspologei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντί να τσακόνοντε αυτοί οι δύο ο Ηλίας με τον Καίση δεν βάζουν από κανένα 1000€ λέω εγώ και να τα δόσουν στον παθόντα να ξαναρίξει μπέτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω έχω μια απορία: Πως γίνευαι Τα Νέα της Βορείου Ηπείρου να στηρίζουν Καίση της Ομόνοιας και Ξέρα του Σαλί; Η απορία μου δεν έχει να κάνει με τον Καίση που άλλαξε 5 κόμματα (δεν έχει πρόβλημα να κάνει με το "μέρος του" κατι καντολοφόρους σαν και εσας) η απορία μου έχει να κάνει με τον Ξέρα, αν είναι αλήθεια αυτα που λένε στην πιάτσα, θα γελάσουμε πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΓΕΛΙΟ ΘΑ ΠΕΣΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. o kaishis paroti exei tin pio dyskoli eprxia einai o pio eilikrinis kai maximos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχαχαχαχα......

      Διαγραφή
    2. exeis poly xioumor re file me ta anekdota sou.pes kai alla,pes kai alla

      Διαγραφή
  6. Απατεώνας είσαι εσύ Ηλία.Εσύ κανόνιζες και έκλεινες τα ραντεβού του ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΗΤΣΗ στην ΑΘΗΝΑ,για να σου μαζεύει τα λεφτά απ΄τα οικόπεδα που θα πουλούσες.Εσύ ήσουν αυτός που έπαιρνε τον κήπο απ΄τον ιδιοκτήτη που το είχε δικό του και το έδινες σε άλλον που δεν ήταν δικό του.Ο άλλος έδινε λεφτά για να το αποκτήσει ενώ αυτός που το είχε δικό του δεν έδινε τίποτα γ'αυτό έχανε.Το ίδιο έγινε και στο χωριό ΦΑΝΑΡΙ.ΕΣΥ ΗΛΙΑ πίεζες τον ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΠΑΠΠΑ να χτίσει σε ξένο οικόπεδο,ενώ ήξερες ότι δεν μπορεί να βγάλει ΑΔΕΙΑ σε ξένο οικόπεδο.Αυτό γινόταν σε όλα τα μειονοτικά χωριά της ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΛΥΚΟΥ.ΟΙ γέροντες κουρασμένοι και φοβισμένοι απ'τον ΗΛΙΑ μην τους πάρει τους κήπους και τους πουλήσει σε άλλους,κάλεσαν τα παιδιά τους στης εκλογές να έρθουν απ'την ΕΛΛΑΔΑ για να απαλλαχτούν από έναν επικίνδυνο ΑΠΑΤΕΩΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. telika oso pernaei o kairos polla apokaluptontai gia ti thitia tou k. thanasi.osos anafora gia to blog pou katexei sto onoma tis eparxias prepei i na allaksei to onoma i na to diagrapsei...einai san na exei kapoios allos sto fb deytro profil sto onoma kapoiou allou...einai wraio tote?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Lija ta nera kathara einai kai o kosmos mporei na dei poios leei alhtheia kai poios psemata, na to ksereis auto .O kathenas exei bjalei apopsh gia to thema gia ayto mhn kourazeis to xeraqi sou tha se ponesei apo to polu grapsimo...xa xa xa !!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπαρμπα- Λια τι θα δουμε αλο απο σενα ρε μεγαλε δεν βαρεθηκεσ ακομα να τζινας τον ΚΙτσο μας, η θελεις να σου βγαλει και αλλα ΑΠΛΗΤΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ Ε.?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Bre bre ta paidia ta dika mas .. mpavo Leo orea grafis omos se plhroni o gampros gia pes, gia pes.?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ti na pei o mavros tou efuge h karekla apo ta xeria tou morfoniou..me ta dokumenta pou tous bgazi o kaishi apo to magiko'sirtari'...

      Διαγραφή
  11. Mavro Kico ise ektos topou xronou kai katastaseon, ti su xriazotan mo fuli pu asxolithikes pali me tin eparxia ? pethane i arpakolla
    diavazo pio pano merikous na gavgizun xoris na kserun ti lene
    Ti to pedevete re pedia oli exome apopsi ke krinume ta gegonota
    I katastasis ekanan eparxo ton Kico ke oxi i aksia tu.... ti na kanome ? tha to ipostume.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. afti h arpakola tou lija sou, mas efere sto xali to simerino mo mavro Leo den to katalabes akoma ??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. να χαίρεστε του εκίτσους και τους λίες σας δεν έχω ιδιαίτερη εκτίμηση για κανεναν αλλά αν περιμένετε απο τον κίτσο (που τον ξέρω καλύτερα) να πει αλήθειες τότε κυκλοφορέι πολύ ηλιθιότητα γύρο μας. Ο ανθρωπος δε διστάζει να λέει ψέματα θα διστασει να πει αλήθειες;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. simfono mazi sou kai oi dio einai gia klamata kai gia poles fapes alla o Hlias xani se kati , an eine alithia h psemata ayta tou dixni o kaisish h o Hlias o katenas to krini monos tou , to mono sigouro ine pos o kaisis exei kaliterous grafiades apo to Hlia kai kerdizi tis entiposis.......

      Διαγραφή