Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Αλβανός ΥΠ.ΕΞ: Οι εξτρεμιστές έλληνες θα παρακολουθούνται από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και δεν θα περνάνε τα σύνορα.

Αν οι έλληνες ιεροκήρυκες  παραβιάζουν την κυριαρχία του κράτους θα υπόκεινται κι αυτοί όπως ο κάθε πολίτης σε αστικές κυρώσεις που προβλέπονται από το νόμο.
Ο υπουργός Εξωτερικών Έντμοντ Παναρίτι, κατά τη διάρκεια μιας αποκλειστικής συνέντευξης στην εφημερίδα " SHEKULLI", δήλωσε  ότι η «Χρυσή Αυγή», που υποκινεί το εθνοτικό μίσος, τη βία και όλα τα άλλα εξτρεμιστικά στοιχεία, από τώρα και στο εξής θα πρέπει να ταυτοποιηθούν και να απομονωθούν και μέσω της συνεργασίας με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (το Shik) και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης δεν θα τους επιτραπεί να εισέλθουν στην Αλβανία.
Σύμφωνα με τον Υπουργό, το Υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεργασία με άλλους φορείς, σε όλα τα σημεία διέλευσης των συνόρων, θα παρέχει ενημερωμένες πληροφορίες για αυτή την κατηγορία των εξτρεμιστών. Ο Παναρίτι μίλησε επίσης για το θέμα των δηλώσεων του Μητροπολίτη  Αργυροκάστρου, όπου κατά τη διάρκεια λειτουργίας στη Χειμάρρα δήλωσε ότι η Χειμάρρα  ήταν, είναι και θα είναι της Ελλάδος, λέγοντας ότι εάν αποδειχθεί και δοκιμαστεί ότι κάνουν εκκλήσεις και παραβιάζουν την κρατική κυριαρχία, τότε θα υποστούν όπως ο κάθε πολίτης τις κυρώσεις που προβλέπονται από το νόμο. Περαιτέρω υπουργός Εξωτερικών μίλησε για τη σημασία της επίσκεψης της Χίλαρι Κλίντον στην Αλβανία δηλώνοντας ότι «Η κα Κλίντον έχει κάνει μια μεγάλη και πολύτιμη  υπηρεσία στη χώρα μας , διότι συμβάλλει ώστε να την βγάλει από την κρίση που της επιβλήθηκε από τις τρικλοποδιές ή τις πολιτικές παγίδες όπου τα κόμματα προσπαθούν να δημιουργήσουν το ένα στο άλλο για εκλογικά κέρδη. Μετά τα πρόσφατα γεγονότα στις 28 Οκτωβρίου με ορισμένους εξτρεμιστές έλληνες της  "Χρυσής Αυγής", θα υπάρξει απόφαση από το κράτος μας ώστε να μην επιτρέπει τέτοιες προβοκάτσιες;
Φυσικά, δεν θα επιτρέψουμε ώστε μαζώξεις και εκδηλώσεις εξτρεμιστών, να προκαλέσουν και να δηλητηριάζουν το κλίμα των φιλικών σχέσεων μεταξύ των χωρών και των λαών μας. Σεβόμενοι το δικαιώμα της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών και στις δύο πλευρές των συνόρων, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα παρακολουθήσουμε με προσοχή τα άτομα που ανήκουν σε σχηματισμούς ή ακραίες ομάδες και έχουν συμμετοχή στην προτροπή ή παρότρυνση των ταραχών και της βίας . Αυτά τα άτομα θα ταυτοποιούνται, θα περιθωριοποιούνται και θα απομονώνονται.. Για το σκοπό αυτό θα συνεργαστούμε με την ελληνική πλευρά για την πρόληψη των οργανωμένων κινήσεών τους. Αλλά περισσότερο από αυτό εμείς θα συνεργαστούμε  στενά για τον σκοπό αυτό με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Μετά από αυτό σε όλα τα συνοριακά σημεία διέλευσης θα παρέχουμε ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με αυτή την κατηγορία των εξτρεμιστών,


Κληρικοί που δεν έχουν αλβανική υπηκοότητα, ανώτεροι στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, δηλαδή Μητροπολίτες, εδώ και καιρό δηλώνουν ανοιχτά κατά της Αλβανίας, σε λειτουργίες ή θρησκευτικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν.. Ακόμη μίλησαν ανοιχτά και για εδαφικές διεκδικήσεις στο νότο της χώρας. Η κυβέρνηση θα πάρει θέση για το θέμα αυτό; Ή θα πρέπει να κυρηχθούν και ανεπιθύμητα αυτά τα άτομα;

Στην Αλβανία, το κράτος και η θρησκεία ειναι διαχωρισμένα και είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε και να σεβαστούμε  την ελευθερία της θρησκείας και της έκφρασης ως ιερές αξίες της κοινωνίας, και οι οποίες αποτελούν τη βάση για την κατανόηση, τη συνεργασία και συνύπαρξη μεταξύ των ανθρώπων. Σε αυτό το πλαίσιο, ευχόμαστε  οι θρησκευτικές τελετές και τα κηρύγματα να μεταφέρουν τις πνευματικές αξίες και το πνεύμα που καλλιεργούν  ειρήνη και  αρμονία. Αν οι ιεροκήρυκες κάνουν εκκλήσεις που παραβιάζουν την κυριαρχία του κράτους και αποδειχθούν ως  τέτοιες θα υπόκεινται κι αυτοί όπως ο κάθε πολίτης σε αστικές κυρώσεις που προβλέπονται από το νόμο.

3 σχόλια:

  1. POLY SOSTOS O PANARITI..
    MIPOS KSEREI KANEIS TO TIL TOU YPOYRGOY PANARITI NA TOY SPIKARO 2 FONIENTA GIA TON AKRODEKSIO SYNTROFO THS DIMOKRATIKIS ARISTEROSIMAXIAS VANTZEL DULE. O TYPOS EINAI EPIKINDINOS GIA TIS SXESEIS ELLAS-ALBANOTOYRIST AKOMA K GIA TIN AEROGEFYRA POY EFTIAKSE GIANNIOTIS KYR PAPOYLIS MAS..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παιδια τα πραγματα ειναι τρατζικ, οι αλβανοι δεν περιπαιζουν με τις λεξεις κ κανουν πολυ καλα τη δουλεια τους σε σύγκριση με την ευπ.
    σιγα σιγα θα δουμε πολλους ''πατριωτες'' να κρυβονται γιατι ο αγιος φοβίζει τα μεσα. περιμενουμε την αντιδραση της ελληνικης πλευρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. mipws baloun ta sirmatoplegmata pali................

    ΑπάντησηΔιαγραφή