Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Μετά από πιέσεις η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία ακυρώνει την εκδήλωσή της στην Αθήνα, σεβόμενη τη ζωή των αλβανών μεταναστών.

Η Αστυνομία αρνείται να δώσει άδεια και την παροχή ασφάλειας για την εκδήλωση. Πιέσεις από  τους Χρυσαυγίτες.
  Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την αυριανή εκδήλωσή της στην Αθήνα, με την ευκαιρία ίδρυσης παράρτημά  της . Αιτία οι πιέσεις των Χρυσαυγιτών αλλά και η βαρεία (ακραία) αμέλεια της ελληνικής αστυνομίας.
"Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία είχε προγραμματίσει  εδώ και μερικές μέρες πριν να διοργανώσει  συνάντηση με τις εκατοντάδες των Αλβανών μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, με την ευκαιρία ίδρυσης του παρατήματος της Ερ. Συμμαχίας στην Ελλάδα και η μάζωξη θα πραγματοποιούνταν στο ξενοδοχείο Stanley.

Την Παρασκευή το βράδυ η ελληνική αστυνομία αρνήθηκε να δώσει άδεια και την παροχή ασφάλειας για την διοργάνωση της εκδήλωσης της Συμμαχίας και προειδοποίησε τους διοργανωτές P.C (για λόγους ασφαλείας δίνουμε μόνο τα αρχικά) ότι δεν θα ευθύνεται για αναμενόμενα συμβάντα και για τη ζωή όλων των συμμετεχόντων.
Εν τω μεταξύ χθες τέσσερα μέλη του εθνικιστικού ελληνικού  κόμματος "Χρυσή Αυγή" πήγαν στα σπίτια μερικών από των ακτιβιστών της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας και απείλησαν τις οικογένειες και τα παιδιά τους σε περίπτωση που θα αποφάσιζαν να διοργανώσουν την προγραμματισμένη δραστηριότητα.

Ομάδες του Κόμματος της "Χρυσής Αυγής" εδώ και  μέρες είχαν πάει στο ξενοδοχείο, όπου θα γινόταν η εκδήλωση  ασκώντας τεράστια πίεση στους εκπροσώπους της Ερ. Συμμαχίας και ανάρτησαν στις εγκαταστάσεις έξω από το ξενοδοχείο ένα πανό που έγραφε: "Κάτω οι ερυθρόμαυροι Αλβανοί φασίστες" .
Ως αποτέλεσμα αυτής της ισχυρής και επιθετικής πίεσης των εκπροσώπων της «Χρυσής Αυγής», οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου Stanley που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, αναγκάστηκαν να ακυρώσουν το συμφωνητικό για την πραγματοποίηση της δραστηριότητας.

Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία σεβόμενη την ασφάλεια της ζωής των αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα, αλλά πάνω από όλα από την βαρεία αμέλεια των δυνάμεων ασφαλείας της ελληνικής αστυνομίας  αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει την πρώτη εκδήλωση της  για το παράρτημα στην Αθήνα ", αναφέρει στην ανακοινωσή της η Ερ. Συμμαχία
«Η Ερ. Συμμαχία υπενθυμίζει σε όλους τις εξελίξεις που ακολούθησαν τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου  οι οποίες διεξήχθησαν στην Αλβανία, όπου εκατοντάδες μονάδες των γενικών περιπολιών της αστυνομίας και οι δυνάμεις ταχείας επέμβασης συνόδευσαν βήμα προς βήμα, και χιλιόμετρο για χιλιόμετρο τους  Έλληνες πολίτες , τους Έλληνες αξιωματούχους, ακόμα και τους εκπροσώπους της «Χρυσής Αυγής», ενώ από την άλλη η ελληνική αστυνομία  δηλώνει ανοιχτά  ότι δεν εγγυάται ούτε την τάξη, ούτε την ησυχία, ακόμη και τη ζωή των μεταναστών οι οποίοι διοργάνωναν την εκδήλωση  της Συμμαχίας.
Για την Ερ. Συμμαχία είναι πολύ πιο σημαντική η ζωή των μεταναστών στην Ελλάδα, παρά  διοργάνωση μιας εκδήλωσης, η οποία είχε ως στόχο την ίδρυση του παραρτήματος στην Αθήνα.
Με την ευκαιρία αυτή, η Ερ. Συμμαχία ευχαριστεί την ευρύτερη αλβανική κοινότητα στην Ελλάδα που δεσμεύτηκε για μια μεγαλειώδη εκδήλωση. Μέχρι να παρθεί μια δεύτερη απόφαση, η οποία σίγουρα θα είναι προς όφελος της πραγματοποίησης της δραστηριότητας αυτής, η Ερ. Συμμαχία σας ευχαριστεί για την κατανόησή σας και σας εγγυάται ότι δεν θα αποχωρήσει από την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. "



1 σχόλιο: