Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Μέτα: Από την Ελλάδα ζητήσαμε την άρση του δικαίου πολέμου

Μετά την ακύρωση της συνέντευξης Τύπου που προβλεπόνταν να δώσει ο Υπουργός Εξωτερικών, Edmond Parariti, ο ηγέτης του LSI,  Ιλίρ Μέτα εμφανίστηκε στα ΜΜΕ για να μιλήσει για την επίσκεψη του υπουργού στην Αθήνα. Ακόμα δεν είναι ξεκάθαροι οι λόγοι  για την ακύρωση της συνέντευξης τα τελευταία δευτερόλεπτα, αλλά πιστεύεται ότι έχει επηρεάσει το περιστατικό με τη σημαία στην Ελλάδα, κι αυτό φάνηκε και στην έμφαση που έδωσε ο Μέτα  για το θέμα αυτό.

Ο πρόεδρος του LSI, δήλωσε: το γεγονός ότι το ελληνικό κράτος έχει ζητήσει συγχώρεση τρεις φορές δείχνει ότι έχουμε μια επιτυχία στην αλβανική διπλωματία και  την προθυμία να δούμε τα θετικά αποτελέσματα αυτής της επίσκεψης.
Μιλώντας για την επίσκεψη του Panariti, ο Μέτα είπε ότι ζητήθηκε η απομάκρυνση του δικαίου του πολέμου και ότι η επίσκεψη αυτή αποτελεί μια νέα φάση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
"Ο υπουργός Παναρίτι ζήτησε την ακύρωση ενός παράλογου νόμου, όπως το δίκαιο του πολέμου με την Ελλάδα. Ζήτησε να σταματήσουν οι άδικες απελάσεις των Αλβανών πολιτών σε σεβασμό των προθεσμιών  εισόδου και εξόδου στην Ελλάδα, τη ιδιοκτησίας, ζήτησε την αμοιβαία αναγνώριση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Ζήτησε να επιλυθεί το ζήτημα της μεταφοράς, το συντομότερο δυνατόν ", δήλωσε ο Μέτα.
Σημείωσε, επίσης, ότι για το θέμα των θαλάσσιων συνόρων "η θέση του  Υπουργού  Εξωτερικών ήταν ηθική και διαφανής ότι το θέμα αυτό θα επιλυθεί σε σεβασμό με το σύνταγμα της χώρας, τους εθνικούς και διεθνείς νόμους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου