Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Οικονομική ανάπτυξη στην Αλβανία «βλέπει» το ΔΝΤ.

Καλή χαρακτηρίζει την απόδοση της αλβανικής οικονομίας.
"Η οικονομική ανάπτυξη θα ανέλθει το 2012 στο 0,5% και το επόμενο έτος θα υπάρξει μικρή άνοδος που θα ανέρχεται στο 1,3%" δήλωσε ο επικεφαλής του ΔΝΤ στα Τίρανα Νάντι Μιλάι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, "οι εισαγωγές και η πιστωτική επέκταση έχουν μειωθεί".


Ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ εκτιμά ότι η οικονομία της Αλβανίας έχει καλή απόδοση από την αρχή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το 2008, όμως εκτιμά ότι τα επόμενα χρόνια η κρίση της Ευρωζώνης θα επηρεάσει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας επειδή η Αλβανία έχει ισχυρούς δεσμούς με την Ιταλία και την Ελλάδα.


Σύμφωνα με τον κ. Μιλάι, το επίπεδο του χρέους παραμένει σε υψηλά επίπεδα και ενέχει κίνδυνο. Για να διατηρηθεί αυτό το επίπεδο του δημοσίου χρέους - σύμφωνα με τον ίδιο -θα πρέπει να αυξηθούν τα έσοδα, να γίνουν περικοπές στις δαπάνες και να αρχίσει η μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό σύστημα.


Αλλά σε αντίθεση με όσα είπε ο κ. Μιλάι, στην κοινή συνέντευξη τύπου, ο Αλβανός υπουργός Οικονομικών Ρίτβαν Μπόντε ανέφερε ότι "εξαιτίας της ευρωπαϊκής κρίσης η οικονομική ανάπτυξη δεν θα είναι 4,8% όσο ήταν ο στόχος μας, αλλά 3%".


Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι το δημόσιο χρέος θα παραμείνει στο επίπεδο του 60% και σημείωσε ότι το επόμενο έτος δεν θα αλλάξει η δημοσιονομική πολιτική της χώρας.


 http://www.protothema.gr

1 σχόλιο:

  1. η οικονομία της Αλβανίας έχει καλή απόδοση από την αρχή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το 2008

    ΑπάντησηΔιαγραφή