Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Υπουργός Εργασίας κ. Ξέρας, πήρε μέρος στις εργασίες της Συνόδου της Επιτροπής για την Ισότητα και μη Διακριτικής μεταχείρισης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ξέρας: Η Αλβανία έχει δεσμευτεί να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα.
  Ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών, κ. Σπύρος Ξέρας, πήρε μέρος στις εργασίες της Συνόδου της Επιτροπής για την Ισότητα και μη Διακριτικής μεταχείρισης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (APKiE), που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα στις 13-14 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της Αλβανικής Προεδρίας.


Κατά την έναρξη της  συνεδρίασης παρέστη και η Πρόεδρος του Αλβανικού Κοινοβουλίου, Γιοζεφίνα Τοπάλι, η Επίτροπος για την καταπολέμηση των διακρίσεων , κα Irma Μπάρακ, η Εθνικη Συντονίστρια κατά της Εμπορίας Ανθρώπων,  κα. Zajmi Iva, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής για την ισότητα της μη διάκρισης APKiE και και του Αλβανικού Κοινοβουλίου.


Στην ομιλία του, ο υπουργός κ. Ξέρας επικεντρώθηκε στα επιτεύγματα της Αλβανίας στον τομέα της καταπολέμησης των διακρίσεων και της διασφάλισης της ισότητας όλων των ατόμων και των ομάδων σε κάθε τομέα. Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας "η Αλβανία έχει δεσμευτεί για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η δέσμευση αυτή αντικατοπτρίζεται στην υπογραφή και υιοθέτηση των διεθνών εγγράφων των Ηνωμένων Εθνών και του Συμβουλίου της Ευρώπης, κατά την εκπόνηση και έγκριση της νομοθεσίας, σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά, καθώς και στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την ενίσχυση της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την αποτελεσματική εφαρμογή των πολιτικών κατά των διακρίσεων ».









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου