Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Εορτασμός της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας, Κέρκυρα 22/09/2012


Tο Διασυνοριακό Πρόγραμμα «Ελλάδα-Αλβανία 2007-2013» και το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013» θα τιμήσουν την Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας που εορτάζεται για πρώτη φορά φέτος υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τη διοργάνωση δύο εκδηλώσεων στην Κέρκυρα.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ελλάδα-Αλβανία 2007-2013», η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» σε συνεργασία με το Υπουργείο Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης της Αλβανίας, διοργανώνει κολυμβητικό διάπλου από το Ξαμίλ της Αλβανίας στον Άγιο Στέφανο Σινιών (Κασσιόπη) στην Κέρκυρα. 

 Η αναχώρηση των αθλητών από το Ξαμίλ προγραμματίζεται για τις 11:00 π.μ. και η άφιξή τους στον Άγιο Στέφανο στη 13:00 μ.μ.
Θα ακολουθήσει η εκδήλωση «Τα μηνύματα που μας ενώνουν» στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013», σε συνεργασία με την περιφέρεια Απουλίας.
Κεντρική ιδέα είναι η ανταλλαγή μηνυμάτων σε μπουκάλι, που θα ριφθούν από ιστιοπλοϊκό σκάφος στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας και θα έχουν ως άξονα τη συνεργασία των δύο χωρών.
Στα μηνύματα θα γίνεται ειδική αναφορά στο Πρόγραμμα και θα περιλαμβάνονται λέξεις-κλειδιά που θα σηματοδοτούν τη συνεργασία των δύο χωρών, όπως φιλία, συνοχή, όραμα, συνεργασία, προοπτική, καινοτομία, προσβασιμότητα, πολιτισμός, τουρισμός, ίσες ευκαιρίες, περιβάλλον, ανάπτυξη, κτλ.

 http://archive.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου