Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Μπ. Νισάνι: "Η Αλβανία έχει ιδιαίτερα συμφέροντα στο Κόσοβο"

Η Αλβανία έχει ιδιαίτερα συμφέροντα στο Κόσοβο και δεν πρέπει να επιτραπεί διχοτόμησή του, τόνισε ο πρόεδρος της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι μετά από συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, 'Αντερς Φογκ Ράσμουσεν στις Βρυξέλλες.


«Συμφωνήσαμε ότι η διχοτόμηση του Κοσόβου δεν αποτελεί επιλογή και ότι δεν πρέπει να επιτραπεί» είπε κ. Νισάνι, χθες, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον κ. Ράσμουσεν στην έδρα της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Νισάνι σημείωσε ότι τα Τίρανα θα συνεχίσουν να στηρίζουν την ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στο Κόσοβο (KFOR) στην εκπλήρωση των στόχων της. Ο πρόεδρος της Αλβανίας υπογράμμισε ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας του όλα τα κράτη της περιοχής να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Κόσοβο, μόλις οι δυνάμεις ασφαλείας του αναπτύξουν πλήρως επιχειρησιακές δυνατότητες, θα γίνει μέλος της Συμμαχίας.

Ο κ. Ράσμουσεν είπε στους δημοσιογράφους ότι οι δυνάμεις της KFOR εδώ και πάνω από 10 χρόνια αποτελούν εγγύηση σταθερότητας και ασφάλειας στο Κόσοβο και ότι θα εξακολουθήσουν να έχουν αυτό το ρόλο.
«Δεν θα επιτρέψουμε τα αποτελέσματά μας να υπονομευθούν», επισήμανε ο ΓΓ του ΟΗΕ. Ο κ. Ράσμουσεν εξήρε τη συμβολή της Αλβανίας στην αποστολή του ΝΑΤΟ, στο Αφγανιστάν και ευχαρίστησε τον κ. Νισάνι για τη στήριξη του προγράμματος «έξυπνη άμυνα», στόχος της οποίας είναι η εξοικονόμηση πόρων, χωρίς την απώλεια αμυντικών ικανοτήτων.



  Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου