Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Ντύθηκε παπάς και εμφανίζεται ως επικεφαλής της "Εθνικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας Αλβανίας", απειλώντας τον αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο!


Ο Νικόλας Μάρκου ντύθηκε παπάς και εμφανίζεται στην Αλβανία ως επικεφαλής της "Εθνικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας" της χώρας, κατηγορώντας με ανεπίτρεπτο τρόπο τον αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. Τον χαρακτηρίζει "σοβινιστή, αντι-αλβανό, θιασώτη του Βορειοηπειρωτικού, πράκτορα των Ελλήνων" και πολλά άλλα...  Δηλώνει αποφασισμένος να τελέσει ο ίδιος τη λειτουργία της 28ης Νοεμβρίου, ημέρα

εορτασμού των 100 χρόνων από την ανεξαρτησία της Αλβανίας.
Ισχυρίζεται ότι είναι "ιερέας" μιας "εκκλησίας" που δεν υπάρχει και η οποία δίνει άχρηστα πιστοποιητικά γάμου και βάπτισης. Η "εκκλησία" του δεν αναγνωρίζεται από καμία άλλη στον κόσμο. Η "Εθνική Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας", της οποίας αρχηγός υποστηρίζει ότι είναι, δεν αποτελεί παρά ένα φάντασμα. Είναι ανύπαρκτη από εκκλησιαστικής και νομικής άποψης. Δεν αναγνωρίζεται από την εθνική θρησκευτική επιτροπή της Αλβανίας, ούτε από κανένα αλβανικό δικαστήριο. Η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας, με ηγέτη τον αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, είναι η μόνη Ορθόδοξη Εκκλησία στη χώρα. Έχει υπογράψει σύμφωνο με την κυβέρνηση της Αλβανίας , που έχει γίνει νόμος (αρ. 10057 22/01/2009). Ο κ. Μάρκου χρησιμοποιείται περιστασιακά από εξτρεμιστικούς κύκλους, για αντιορθόδοξες και ψευτοεθνικιστικές επιθέσεις. Αλλά, παρ' όλη την υποστήριξη αυτών των κύκλων, όπως επισημαίνει η Αρχιεπισκοπή Τιράνων, "δεν μπορεί να μείνει κρυμμένη η αλήθεια, ότι με τις καθημερινές ιεροσυλίες που κάνει, προσβάλλει  και βεβηλώνει βαριά τη χριστιανική πίστη". 

katoci.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου