Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Ξεκίνησε η καλοκαιρινή σεζόν στους Αγίους Σαράντα



Στην παραλιακή πόλη των Αγίων Σαράντα, στη Βόρεια Ήπειρο, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ το Φεστιβάλ Θάλασσας, που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της νέας σεζόν "Καλοκαίρι 2012".
Το συμβολικό άναμμα των φωτών του φάρου της πόλης, το πέσιμο των κολυμβητών στη θάλασσα και το κόψιμο της τεράστιας τούρτας 2 τετραγωνικών μέτρων από το δήμαρχο των Αγίων Σαράντα  Στέφαν Τσίπα, δωρεά για την καλοκαιρινή  περίοδο από το μπαρ «Λιμάνι» ήταν τα τρία σήματα του ερχομού μιας εύφορης σεζόν.

"Την Τουριστική μας εποχή έχουν προωθήσει πάνω από 500 χιλιάδες ξένοι τουρίστες, οι οποίοι έχουν κάνει κομμάτι της τουριστικής τους σεζόν την πόλη μας», είπε στο καλωσορισμά του ο κ. Τσίπας
"Αυτή η πόλη είναι φιλόξενη και ελκυστική για κάθε εποχή, αλλά λίγο περισσότερο την άνοιξη και το καλοκαίρι, ιδιαίτερα στους νέους άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι στις φυσικές ομορφιές, που βρίσκουν στους Αγίους Σαράντα προσθέτουν και την ομορφιά της ηλικίας», δήλωσε ο Δήμαρχος, προσθέτοντας ότι «αυτό το καλοκαίρι οι 'Αγιοι Σαράντα είναι διατεθειμένοι να αφήσουν πίσω τους τη ροή των τουριστών πριν από ένα χρόνο, όταν ο αριθμός τους ανήλθε σε μισό εκατομμύριο τουρίστες."
Πολλοί πολίτες είδαν χθες ότι οι Άγιοι Σαράντα ξύπνησαν με εορταστική ενδυμασία, ξεκινώντας από τον χώρο περιπάτου, με τις εκτεταμένες παραλίες εμπλουτισμένες με άμμο, τους δρόμους και σε όλη την πόλη η οποία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τους φίλους αυτό το καλοκαίρι.
Η μέρα προώθησης του καλοκαιρινού τουρισμού 2012 ξεκίνησε το πρωί της 18ης  Μαίου με τα εγκαίνια της νέας γκαλερί τέχνης, όπου εκτίθενται 72 έργα ζωγραφικής και γλυπτά  των 4 Βορειοηπειρωτών δημιουργών ελίτ των Αγίων Σαράντα,: Νίκο Godroli, Βασίλη Κάτση, Λευτέρη Τσέκου, Οδυσσέα Παππά και Σπύρου Στούκα.
Μεταξύ των ιδιαιτεροτήτων αυτής της ημέρας ήταν τα εγκαίνια της νέας παιδικής χαράς  στο πάρκο "Η Φιλία". Την Κορδέλα έκοψε ο Δήμαρχος Στέφαν Τσίπα και ο Serge Guay, εκπρόσωπος της Τράπεζας  Raiffeissen  ο οποίος χρηματοδοτεί την επένδυση αυτή.
«Η Παιδική χαρά ήταν  δωρεά για τα παιδιά των μόνιμων κάτοικων και παραθεριστών, οι οποίοι αναμένεται να έρθουν αυτό το καλοκαίρι στην  πόλη των Αγίων Σαράντα", δήλωσε ο Guay.
Άνοιγμα ημέρα της εποχής συνεχίστηκε με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και αθλητικές, καθώς και το αναμνηστικό δίκαιη παράδοση των προϊόντων χειροτεχνίας.
Κατά μήκος του Περιπάτου προωθούσαν  τα προϊόντα τους οι τοπικές επιχειρήσεις και η μπύρα "Τίρανα". Ορισμένες από τις επιχειρήσεις με άμεσο αντίκτυπο στον τουρισμό των Αγίων Σαράντα, καθώς και μια σειρά από σχολεία και άλλα ιδρύματα που λειτουργούν σε αυτή την πόλη και άλλοι καλεσμένοι όπως το μεσογειακό πανεπιστήμιο των Τιράνων, ο κλάδος της Οικονομικής Σχολής των Τιράνων στους ΑΓΊΟΥς Σαράντα κλπ..,παρουσιάστηκαν με τα περίπτερά τους και τις εκθέσεις στον ίδιο χώρο κάτα μήκος του περιπάτου.
Με τον τρόπο τους και με τα αξιοθαύμαστα επιτεύγματα τους παρουσιάστηκαν το ορφανοτροφείο των Αγίων Σαράντα, η μέση σχολή Ξενοδόχων- Τουρισμού "ΑΝΤΏΝΗ ΑΘΑΝΑΣΊΟΥ, το Πολυδύναμο κέντρο ημέρας, το κοινωνικό κέντρο  "Αδελφές Marcelina » καθώς οι γειτονικές τοπικές μονάδες: η πόλη του Δελβίνου, ο δήμος της Κονίσπολης, ο δήμος των Εξαμιλίων, κλπ..
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, ο επικεφαλής του ΟΑΣΕ στο Αργυρόκαστρο, Milan Bito , ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο Νικόλαος Κοτροκόης, ο επίτιμος πρόξενος του ιταλικού προξενείου στο Αργυρόκαστρο, Θεόδωρος Bilushi, ο αντιπεριφερειάρχης Γκιέργκης Μάνος, ο δήμαρχος της Χειμάρρας Γιώργος Γκόρος, ο δήμαρχος του Δελβίνου, Dhurim Alinani , κλπ..
Στη σκηνή που στήθηκε πάνω στην άμμο στην παραλία «Νεολαία» παρουσίασαν τις επιτυχίες τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες  ένα  νεανικό σχήμα τραγουδιστών, οι :Maja, Silva Gunbardhi, Petrit Lulo και η Jeta Faqolli.
Αναμένεται αυτό το καλοκαίρι να είναι ισχυρή η επιβεβαίωση της αυξημένης ροής των τουριστών στην πόλη των Αγίων Σαράντα. Σύμφωνα με τον κ. Τσίπα, αναμένεται αύξηση 10-15% περισσότερων τουριστών το καλοκαίρι.
Το σύνθημα του φετινού καλοκαιριού για την "καλοκαιρινή πρωτεύουσα" της χώρας είναι «Οι Άγιοι Σαράντα, το σπίτι των διακοπών σας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου