Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

«Ερυθρόμαυρη Συμμαχία »: Ο Μπερίσα χειρίστηκε τα στοιχεία της απογραφής για εθνικότητα και θρησκεία υπέρ της Αθήνας


«Σήμερα συμπληρώνονται έξι μήνες μετά τη λήξη της απογραφής και οι Αλβανοί δεν γνωρίζουν ακόμη τα αποτελέσματα  των ερωτήσεων για την εθνικότητα και τη θρησκεία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το εθνικιστικό κόμμα της " Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας ".
Η ΕΣ μέσω δελτίου τύπου ζήτησε από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, να δημοσιεύσει τα στοιχεία της απογραφής που αναφέρονται στα στοιχεία της εθνικότητας και της θρησκείας των απογραφόμενων πολιτών  της Αλβανίας.

Η «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία» θέτει εμπρός στη κοινή γνώμη, πάλι το σκάνδαλο της τεράστιας πολιτικής και οικονομικής διακυβέρνησης. Συμπληρώθηκαν σήμερα έξι μήνες από την ολοκλήρωση της απογραφής του πληθυσμού  και ακόμη δεν έχουν δημοσιευθεί όλα τα επίσημα στοιχεία από την άποψη της εθνικότητας και της θρησκείας, αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣ.

Σύμφωνα με τη «Συμμαχία» ο Μπερίσα χειρίστηκε αυτά τα δεδομένα υπέρ της Αθήνας.

«Η ΕΣ αντιτίθεται σθεναρά βασισμένη στο Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Αλβανίας, για αυτές τις δύο ερωτήσεις της «απογραφής»,  διότι γνωρίζει ότι η κυβέρνηση θα χειριστεί  τα επίσημα στοιχεία για τις εθνικές μειονότητες και τις θρησκευτικές κοινότητες ως δεδομένα των μυστικών συμφωνιών και οδηγιών της Αθήνας. Η αλβανική κυβέρνηση έχει στείλει  στην Αθήνα τα επίσημα στοιχεία και αναμένει τις κατευθυντήριες γραμμές, πώς πρέπει να δημοσιευθούν τα ελληνικά στοιχεία παραμορφώνοντας το έθνος μας», αναφέρει η δήλωση.

Η «Συμμαχία» ισχυρίζεται ότι  ο Αλβανός πρωθυπουργός, μετά από έξι μήνες, αρνείται  να παρουσιάσει τα στοιχεία της απογραφής, «επειδή οι Αλβανοί  ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση της ‘συμμαχίας κούκεζι’ να μην συμπληρώσουν τα στοιχεία που αναφέρονται στην εθνικότητα και τη θρησκεία. Έτσι (καταλήγει η ανακοίνωση της εθνικιστικής κίνησης), οι Αλβανοί απέρριψαν αυτές τις δύο ερωτήσεις σε μια  αποτυχημένη απογραφή που κόστισε 14 εκατομμύρια .
--
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

1 σχόλιο:

  1. Συγνωμη κιολας με το μπαρντον που λεει καιο παπους μου, μετα απο αυτο ο μπερισα χεστηκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή