Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές σπιτιών στη Χίο.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Μυτιλήνη, 24 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα
που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές σπιτιών στη Χίο.
Συνελήφθησαν 3 υπήκοοι Αλβανίας, ενώ εξιχνιάστηκαν 3 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών από οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Χίου.
Σε βάρος των τριών συλληφθέντων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για μεγάλο αριθμό διαρρήξεων σε οικίες, στα Ιωάννινα και την Κρήτη.

Εξαρθρώθηκε, χθες (23-03-2012) το απόγευμα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εκτεταμένες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χίου, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει διαρρήξεις και κλοπές από σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Χίου.
Συνελήφθησαν, τρεις (3) υπήκοοι Αλβανίας (εκ των οποίων δυο άνδρες και μια γυναίκα), ηλικίας 26, 21 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις (3) παραπάνω αλλοδαποί, διέπραξαν τις παρακάτω κλοπές-διαρρήξεις:
1. Πρωινές ώρες της 22/03/2012 μπήκαν, παραβιάζοντας παράθυρο με σιδηρολοστό, σε οικία 39χρονου ημεδαπού, στην περιοχή του Βερβεράτου Χίου και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ και κοσμήματα συνολικής αξίας περίπου 5000 ευρώ.
2. Πρωινές ώρες της 22/03/2012, μπήκαν, με την ίδια ακριβώς μέθοδο, σε οικία 42χρονου ημεδαπού, στην περιοχή του Βερβεράτου Χίου και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας περίπου 4000 ευρώ.
3. Απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας, μπήκαν και πάλι με την ίδια μέθοδο, σε οικία 46χρονης ημεδαπής, στη περιοχή των Χαλκειών Χίου και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας περίπου 20.000 ευρώ.
Σε νομότυπη έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμεναν προσωρινά καθώς και σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της 26χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
  •  το σύνολο των παραπάνω κοσμημάτων
  •  το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ
  •  μια ζυγαριά ακριβείας
  •  ένας σιδηρολοστός, ένα κατσαβίδι και ένα πακέτο γάντια μιας χρήσεως, τα οποία χρησιμοποιούνταν ως διαρρηκτικά μέσα.
Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης κλοπών.
Επίσης, στην κατοχή του 20χρονου βρέθηκε, σε έρευνα που του έγινε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 850 ευρώ και των 1200 LEK Αλβανίας.
Από τα στοιχεία της έρευνας, προέκυψε ότι κατά το παρελθόν οι τρεις (3) αλλοδαποί ενέχονται στη διάπραξη 63 διαρρήξεων σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων και του Ηρακλείου Κρήτης και σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων για «διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής».
Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου