Είδες ροζ χρωματάκι σε κεφαλόποδα (χταπόδια, καλαμάρια, σουπιές, θράψαλα); Είναι η συχνότερη εμφανής αλλοίωση, ενώ τα μπαγιάτικα μυρίζουνδυσάρεστα και με ελαφρό τράβηγμα τα πλοκάμια κόβονται εύκολα.
Αν πας στα κατεψυγμένα για να τα αγοράσεις, πρέπει οι συσκευασίες τους να μην έχουν παραμορφώσεις, ενώ όταν τα ξεπαγώσεις δεν πρέπει να έχουν δυσάρεστη μυρωδιά.
- Γαρίδες, καραβίδες, αστακοί, καβούρια
Οι φρέσκες γαρίδες γλιστρούν εύκολα από το χέρι, ενώ για να καταλάβεις ότι δεν «τρέχει» τίποταβύθισε το χέρι σου στο κιβώτιο τους και να εύχεσαι... να ΜΗΝ έχει ζέστη!
Τα νωπά μαλακόστρακα (γαρίδες, καραβίδες, αστακοί, καβούρια) πρέπει να μυρίζουν θάλασσα, η μεμβράνη του θώρακα να είναι τεντωμένη, ανθεκτική και διαφανής, να μην έχουν μαύρες κηλίδες και να έχουναντανακλαστικές κινήσεις στα μάτια, στις κεραίες και στα πόδια όταν είναι ζωντανά.
- Αχινοί, οστρακοειδή με κέλυφος
Τους αχινούς, τα μύδια, τα κυδώνια, τις γυαλιστερές, τα στρείδια και τα χτένια πρέπει να τα αγοράζεις ζωντανά!
Τα κελύφη πρέπει να είναι κλειστά και να ανοίγουν πολύ δύσκολα ή -αν είναι μερικώς ανοιχτά- να κλείνουν αμέσως μόλις τα πιέσεις έστω και λίγο.
Προσοχή στο χρώμα και την μυρωδιά του περιεχομένου: πρέπει να είναι υγρό, καθαρό και άοσμο.
Διαβάστε περισσότερα: http://ellinikh-odysseia.blogspot.com/2012/02/tips.html#ixzz1nNNWohok
Under Creative Commons License: Attribution
emeis oi boreiohpirwtes oi pio polloi mas aresei na ome kamia mprizola i paidaki sto karbouno.den eimaste tou psariou
ΑπάντησηΔιαγραφή