Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ: O Θεσπρωτός ομογενής γιατρός που παρασκεύασε το πρώτο εμβόλιο κατά του καρκίνου των λεμφαδένων!!!


 
Μπορεί μία νίκη κατά του καρκίνου να έχει σφραγίδα ελληνική;



Το πρώτο «εξατομικευμένο» εμβόλιο για την αντιμετώπιση του καρκίνου των λεμφαδένων αποδεικνύει πως ναι, μπορεί.
Ο Dr Αγγελος Στεργίου, γιατρός, κλινικός ερευνητής και διευθυντής αμερικανικής εταιρίας, που παρασκεύασε το πρώτο θεραπευτικό εμβόλιο για το λέμφωμα Νon -Hodgkin, για μια από τις πιο δύσκολες μορφές καρκίνου, παρουσιάζει στο protothema.gr όλα όσα αφορούν το νέο «όπλο» της επάρατου νόσου.


Εχοντας προσωπική εμπειρία από τον σκληρό και πολλές φορές άνισο πόλεμο με τον καρκίνο, ο ερευνητής ζητεί από τους ασθενείς να έχουν «υπομονή, πίστη και αισιοδοξία».
Ο Dr Αγγελος Στεργίου έχει καταγωγή από το Μεσοβούνι Σουλίου Θεσπρωτίας!
«Πόλεμο» κατά του καρκίνου και άλλων σοβαρών σύγχρονων ασθενειών κήρυξε ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ με σύμμαχό του τη Sellas Clinical Research Center, έναν φορέα που εφαρμόζει πρωτοποριακά θεραπευτικά και κλινικά πρωτόκολλα και στο τιμόνι του οποίου βρίσκεται ένας διακεκριμένος ομογενής επιστήμονας, γιατρός και κλινικός ερευνητής, κ. Άγγελος Στεργίου.

«Το πιο δυνατό «όπλο» μας είναι τα θεραπευτικά πρωτόκολλα τελευταίας γενιάς, και σε αυτά πρέπει να αποκτήσουν α πρόσβαση πρωτίστως οι Έλληνες ασθενείς» λέει μιλώντας στο protothema.gr ο κ. Στεργίου, προσθέτοντας ότι επίσης «τα πρωτοποριακά πρωτόκολλα και θεραπείες μπορεί να καταστήσουν την Ελλάδα δημοφιλή προορισμό του ιατρικού τουρισμού».
Συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα
-Κύριε Στεργίου, τι αντίκρισμα θα έχει στον Έλληνα ασθενή η δραστηριότητα που αναπτύσσετε επάνω στα θεραπευτικά πρωτόκολλα;

Η Sellas αποτελεί έναν «πολυχώρο» διεξαγωγής κλινικών ερευνών που παρέχει πρόσβαση σε κλινικά πρωτόκολλα και πρωτόκολλα θεραπείας για περισσότερες από 70 παθήσεις, όπως ογκολογικές, καρδιαγγειακές, νευρολογικές, πνευμονολογικές, ανοσολογικές και άλλες. Οι κλινικές δοκιμές και τα μοναδικά ειδικά πρωτόκολλα θεραπείας διεξάγονται υπό την αυστηρά ορθή κλινική πρακτική (ICH-GCP), από πιστοποιημένο προσωπικό και μετά από ενδελεχή εξέταση από το ιατρικό συμβούλιο της Sellas, το Επιστημονικό Συμβούλιο του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, τον ΕΟΦ και την Επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας. Μέσα από τη συνεργασία με τον Όμιλο Υγεία φιλοδοξούμε να φέρουμε τον Έλληνα ασθενή στο προσκήνιο των καινοτόμων θεραπειών.

- Τι αφορούν οι κλινικές έρευνες; Πόσο ασφαλείς είναι και ποια τα πλεονεκτήματά τους;

Οι κλινικές μας έρευνες αξιολογούν νέα φάρμακα, ιατρικές συσκευές ή άλλες παρεμβατικές μεθόδους. Περιληπτικά, οι ασθενείς συμμετέχοντας σε μία κλινική έρευνα εφόσον φυσικά το επιθυμούν οι ίδιοι και οι θεράποντες ιατροί τους, θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν χωρίς επιβάρυνση θεραπεία και περίθαλψη, οι οποίες θα στοχεύουν ειδικά στην κατάστασή τους. Συνεργαζόμαστε με παγκοσμίου φήμης κέντρα, όπως το M.D. Anderson, το Memorial Sloan Kettering, και στόχος μας είναι να φέρουμε τις εξελίξεις του εξωτερικού στην Ελλάδα, ώστε να βελτιωθεί το σύστημα υγείας στην πατρίδα μας.

-Εκτός από τη συνεργασία με τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ, τι περιλαμβάνουν τα μελλοντικά σχέδιά σας; Μπορεί η Ελλάδα να γίνει ιατρικό κέντρο αναφοράς στην Ευρώπη;

Έχουμε θέσει ως στόχο μας την προσέλκυση ασθενών από τα Βαλκάνια και τη μέση Ανατολή. Είναι γνωστό ότι το 20% της τουριστικής κίνησης στην Τουρκία αυτή τη στιγμή προέρχεται από ιατρικό τουρισμό. Ακριβώς το ίδιο ποσοστό και ακόμα υψηλότερο έχουμε ως στόχο να πετύχουμε και στην Ελλάδα. Η συνεργασία Sellas και Υγεία θα αποφέρει κέρδη και στη χώρα μας διότι οι ασθενείς θα παρακολουθούνται και θα θεραπεύονται στην Ελλάδα. Έτσι, θα μειωθεί το κόστος για τους ασφαλιστικούς φορείς καθώς δεν θα επιβαρύνονται με το υψηλό κόστος θεραπείας σε κέντρα της αλλοδαπής.

- Ως ιατρός και ερευνητής ποιο θεωρείτε ότι είναι το επόμενο ιατρικό «θαύμα» από το πεδίο των κλινικών μελετών;

Διεξάγονται δεκάδες χιλιάδες κλινικές έρευνες παγκοσμίως αυτή τη στιγμή από αξιόλογες επιστημονικές και ερευνητικές ομάδες. Όλοι μας αποτελούμε μία ομάδα και κανείς δεν είναι μονάδα στην κλινική έρευνα. Είχα την τιμή να είμαι επικεφαλής ομάδων ανάπτυξης θεραπευτικών εμβολίων κατά του λεμφώματος, φαρμάκων για αντιμετώπιση εγκεφαλικών επεισοδίων, της νόσου Alzheimer και άλλων ασθενειών, με θετικά αποτελέσματα στην εφαρμογή. Η επιστήμη έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια και είμαι σίγουρος πως μέσα στα επόμενα 5-10 χρόνια θα υπάρχει θεραπεία για πολλές παθήσεις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου