Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Αυξάνονται καθημερινά οι συλλήψεις… Μάστιγα πια και στην Ήπειρο η χρήση και εμπορία ναρκωτικών

Έναν τόνο Αλβανικό χασίς κατέσχεσαν στην Πάτρα
Ανάστατοι είναι πολλοί Ηπειρώτες και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων στην περιοχή μας από την ραγδαία αύξηση της εμπορίας και της χρήσης ναρκωτικών, κυρίως από Έλληνες μέσα στις μεγάλες πόλεις.
Αδιάψευστος μάρτυρας γι’ αυτή τη μάστιγα είναι το Αστυνομικό Δελτίο, το οποίο καθημερινά είναι γεμάτο από συλλήψεις, είτε για χρήση, είτε για εμπορία ναρκωτικών.
Ακόμη, το πλέον ανησυχητικό είναι, ότι η χρήση απαγορευμένων ουσιών δεν περιορίζεται μόνο στο χασίς, αλλά και στα σκληρά ναρκωτικά, όπως ηρωίνη, κοκαΐνη κ.α.
Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε στην Ηγουμενίτσα, όπου συνελήφθη ένας Έλληνας 36 ετών, γιατί σε έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί, σε επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε βρέθηκαν στην κατοχή του 0,3 γραμμάρια χασίς.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία που περιείχε χασίς, συνολικού βάρους 288 γραμμαρίων.

Εύκολα…
Δυστυχώς, είναι γεγονός πλέον, ότι πολύ εύκολα κάποιος μπορεί να βρει στην περιοχή μας ειδικά χασίς. Υπενθυμίζεται, ότι στο Λαζαράτι Αλβανίας, περίπου μια ώρα μετά τα σύνορα με την Ελλάδα, υπάρχουν ολόκληρες φυτείες από χασίς και από εκεί φαίνεται ότι ξεκινούν τα… μεγάλα φορτία που περνούν τα σύνορα με κάθε τρόπο και συχνά «πιάνονται» στην Ήπειρο.

1 τόνος…
Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι και δια θαλάσσης, όμως και αυτός δεν πιάνει πάντοτε, όπως αποδείχτηκε χθες στο λιμάνι της Πάτρας, όπου κατασχέθηκε 1 τόνος χασίς (!), ο οποίος, είχε ξεκινήσει από την Αλβανία! Πρόκειται για μια εξαιρετικά μεγάλη ποσότητα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα διοχετευόταν στις ελληνικές πιάτσες.
Όπως μετέδωσε το dete.gr, από την πρώτη στιγμή το φουσκωτό που μετέφερε το χασίς τέθηκε υπό παρακολούθηση, από τα Λιμεναρχεία Κέρκυρας, Λευκάδας και Πατρών, ενώ συνεργάστηκε και η Ασφάλεια της Πάτρας. Μόλις εισήλθε στον Πατραϊκό κόλπο, ο χειριστής του αντελήφθη ότι είχε εντοπιστεί και ακολούθησε καταδίωξη στη θάλασσα. Ο καπετάνιος οδήγησε το σκάφος κοντά στην ακτή (στη θέση Ρίζα Ναυπάκτου), πήδηξε στο νερό και διέφυγε, όμως οι Αρχές συνέλαβαν τον οδηγό ενός βαν, που περίμενε στην ακτή για να φορτώσει το χασίς. Στο φουσκωτό εκτός από το χασίς βρέθηκε και ένα όπλο καλάσνικοφ!


proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου