Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Υπουργός Ξέρας: Η Αλβανική κυβέρνηση λαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα για την εκπλήρωση των δικαιωμάτων των παιδιών

To Συμβούλιο της Ευρώπης  συγκέντρωσε υπουργούς, βουλευτές, προστάτες των δικαιωμάτων των παιδιών και της κοινωνίας των πολιτών για να ολοκληρώσει τη νέα της στρατηγική για τα Δικαιώματα του Παιδιού, σε μια διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της πριγκίπισσας του Μονακό, στις 20 και 21 Νοεμβρίου στο Μονακό.
  Ο Αλβανός Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών, κ.Ξέρας παρακολούθησε τις διήμερες εργασίες του Συνεδρίου και προέβη σε εναρκτήρια ομιλία την πρώτη ημέρα του. . "Η Αλβανία θεωρεί ότι η προστασία των δικαιωμάτων  των παιδιών είναι συνταγματική υποχρέωση , νομική και ηθική, είπε ο Υπουργός στην ομιλία του.  Για την επίτευξη αυτής της προστασίας η αλβανική κυβέρνηση έχει αναλάβει σοβαρές πρωτοβουλίες τα τελευταία χρόνια για την ανάπτυξη ένός ολοκληρωμένου νομικού πλαίσιου προστασίας και εγγυητή των δικαιωμάτων των παιδιών και τη δημιουργία θεσμών για την παρακολούθηση της εφαρμογής αυτής της νομοθεσίας. "
  Εστιάζοντας στη βελτίωση της νομοθεσίας στον τομέα των δικαιωμάτων των παιδιών, ο Υπουργός τόνισε την έγκριση πριν από ένα χρόνο με το πρώτο νόμο-πλαίσιο "για την προστασία των Δικαιωμάτων των Παιδιών"  και τη δημιουργία κεντρικών και τοπικών δομών όπως προβλέπεται στο Εθνικό Συμβούλιο για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού, της Κρατικής Υπηρεσίας για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού και Μονάδων την προστασία του παιδιού σε τοπικό επίπεδο.
  Ο Υπουργός Εργασίας τόνισε τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση με την τοπική εξουσία για την υλοποίηση των δικαιωμάτων των παιδιών. «Η Κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ενίσχυση του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης για την εκτίμηση των αναγκών των παιδιών, τη μείωση της φτώχειας και την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών για τα παιδιά που έχουν ανάγκη, δήλωσε ο υπουργός
Υπουργός Εργασίας επικεντρώθηκε και στα μέτρα τα οποία αλβανική κυβέρνηση πήρε για την εξάλειψη της παιδικής εργασίας και της εμπορίας.  «Με την αντιμετώπιση της εμπορίας ως μία από τις χειρότερες μορφές εργασίας των παιδιών, η Κυβέρνηση σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς  εργάζεται για την εφαρμογή μέτρων για την πρόληψη, την προστασία και ψυχοκοινωνική θεραπεία των παιδιών - θύματα εμπορίας ανθρώπων ή που βρίσκονται σε κίνδυνο.  Αυτού του σκοπού εξυπηρετεί  η ολοκλήρωση το 2012 του πρώτου εθνικού κέντρου με τα υψηλότερα πρότυπα για την υποδοχή και την αποκατάσταση των παιδιών », σημείωσε ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου