Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΘ AE: Δυναμική ελληνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Αλβανίας


 Ιδιαίτερα δυναμική αποδεικνύεται η επίσημη ελληνική συμμετοχή που διοργανώνει η ΔΕΘ ΑΕ στην 18η Διεθνή Έκθεση Αλβανίας (25-30 Νοεμβρίου), που θα πραγματοποιηθεί στα Τίρανα, καθώς απαρτίζεται από 70 ελληνικές επιχειρήσεις.
Η σημαντική αυτή συμμετοχή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΔΕΘ, φανερώνει την έντονα εξωστρεφή διάθεση των ελληνικών επιχειρήσεων σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για την εσωτερική αγορά. Η ΔΕΘ ΑΕ επανέρχεται με εκθεσιακή δράση στην αλβανική αγορά μετά από επτά χρόνια απουσίας, σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσει τη διαφαινόμενη δυναμική και το αυξανόμενο επιχειρηματικό ενδιαφέρον για την αλβανική οικονομία.
Στη λίστα των συμμετοχών περιλαμβάνονται τα Επιμελητήρια της Χαλκιδικής, της Πιερίας, της Κοζάνης, της Καστοριάς, της Λάρισας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), ενώ μεταξύ των Ελλήνων εκθετών βρίσκονται επίσης επιχειρήσεις από τη Χαλκίδα, τα Γιάννενα, τις Σέρρες, το Κιλκίς και την Αθήνα.
Οι θεματικές που καλύπτει η εν λόγω έκθεση ποικίλουν από την οικοδομή και την κατασκευή, τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας και τη μεταλλευτική βιομηχανία ως τον τουρισμό, την αγροτική παραγωγή και τη βιομηχανία τροφίμων. Η αλβανική διοργάνωση, πιστοποιημένη από τη Διεθνή Ένωση Εκθέσεων (UFI), προσελκύει ετησίως 30.000 επισκέπτες από 20 χώρες και φιλοξενεί περισσότερους από 300 ξένους εκθέτες.
Με την αφορμή της έκθεσης, το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα, με τη συνεργασία της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων Αλβανίας, διοργανώνουν στις 24 Νοεμβρίου το 5ο Ελληνο-Αλβανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, με τίτλο «Μια γέφυρα μέσα από νέες ιδέες». Το φόρουμ θα εστιάσει στο ισχύον θεσμικό-επενδυτικό καθεστώς της Αλβανίας, στη διμερή οικονομική και επιχειρηματική συνεργασία, στον σχεδιασμό κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών, στις προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσής τους, αλλά και στη συνεισφορά των επενδυτών και επιχειρήσεων της χώρας μας στην ανάπτυξη της αλβανικής οικονομίας και τη στήριξη της κοινωνικής ευημερίας. Στο φόρουμ θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΔΕΘ ΑΕ, κ. Θεόδωρος Σουμπάσης και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Αναστάσιος Τζήκας.

/www.typosthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου