Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015

Αλβανία: Καταδικάστηκαν δύο βουλευτές για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του Εντι Ράμα

Αλβανία: Καταδικάστηκαν δύο βουλευτές για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του Εντι ΡάμαΤο Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας καταδίκασε δύο βουλευτές και ηγετικά στελέχη του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος για συκοφαντική δυσφήμιση κατα του πρωθυπουργού της χώρας, Έντι Ράμα.

   Το Ανώτατο Δικαστήριο καταδίκασε τον Γενικό Γραμματέα και τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας, Άρμπεν Ριστάνι και Έντι Παλοκα με πρόστιμο 200.000 λεκ αντίστοιχα (1.428 ευρώ). Όσο για την κατηγορία της προσβολής, κρίθηκαν αθώοι.
   Οι δύο Βουλευτές της αντιπολίτευσης υποστήριξαν ότι το δικαστήριο βρίσκεται υπό πίεση, και επέμεναν στις κατηγορίες για συνδέσεις του Πρωθυπουργού με εγκληματίες και εγκληματικές οργανώσεις.
   "Ο καθένας ξέρει ότι είναι χρήστης σκληρών ναρκωτικών, ενώ το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη ως αποδεικτικά στοιχεία τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που αποδεικνύουν τις συνομιλίες του με άτομα που συνδέονται με τον κόσμο του εγκλήματος", δήλωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος, Έντι Παλοκα.
   "Δεν περίμενα μια τέτοια απόφαση, ελπίζοντας ότι το Ανώτατο Δικαστήριο δεν είχε τεθεί υπό πίεση. Το πρόστιμο αυτό φυσικά και με επιβαρύνει οικονομικά, αυτό όμως είναι θέμα ηθικής. Είμαι πεπεισμένος ότι όλα όσα έχουμε πει είναι αλήθεια", είπε ο κ. Παλοκα μετά την απόφαση του δικαστηρίου.
   Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα χαρακτήρισε την απόφαση ως "μία καλή είδηση" κατά των "επαγγελματιών της συκοφαντίας" για τρεις λόγους όπως δήλωσε.
   "Κατ 'αρχάς, επειδή το κοινό έμαθε επιτέλους ότι οι κατηγορίες εναντίον μου είναι απλά και μόνο συκοφαντίες. Δεύτερον, διότι αυτό το χαμηλού επιπέδου παιχνίδι, που συχνά μετατρέπει σε χυδαιότητα την πολιτική στα μάτια των πολιτών, από σήμερα δεν θα μείνει ατιμώρητο. Και τρίτον, η απόφαση αυτή είναι μία καλή είδηση διότι αποδεικνύει την ανάγκη να τιμωρηθεί η συκοφαντική δυσφήμηση ως μέσο του πολιτικού αγώνα" δήλωσε ο Αλβανός Πρωθυπουργός.
   Είναι η πρώτη φορά που δικαστήριο στην Αλβανία καταδικάζει πολιτικούς για συκοφαντική δυσφήμηση.