Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Πρόεδρος Αλβανοτσάμηδων: Εθνικιστές είναι στη Βουλή των Ελλήνων, εμείς πολεμήσαμε τις συμμορίες του Ζέρβα

Το κόμμα των Αλβανοτσάμηδων (PDIU),  ξεκίνησε το απόγευμα στο Δυρράχιο την προεκλογική του εκστρατεία, με μια συγκέντρωση στην οποία ο πρόεδρος Σπετίμ Ιντρίζι- Shpëtim Idrizi,  εξήρε τη Συμμαχία του Κόμματός τους με το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα, το οποίο δίνει ιδιαίτερη σημασία στο ‘ζήτημα των Τσάμηδων’.


«Είμαστε ένα κυρίαρχο κόμμα  για τους Αλβανούς  και του βορρά και του νότου. Θέλουμε να αξιολογήσουμε το ζήτημα των τσάμηδων και χαιρετίζουμε το γεγονός ότι το Κοινοβούλιο έχει τώρα έναν αντιπρόεδρο από το PDIU.

»Δεν μπορούμε να είμαστε με άλλους σε συνασπισμό, γιατί μόνο αυτή η κυβέρνηση επικεντρώνεται στο ζήτημα των τσάμηδων που είναι ένα θέμα όχι μόνο της κοινότητάς μας, αλλά όλων των Αλβανών, διότι αφορά το χάρτη της Αλβανίας», είπε ο Ιντρίζι.

Ο πρόεδρος των Αλβανοτσάμηδων αντέδρασε στις επίσημες θέσεις της Αθήνας στην ομιλία του, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του εθνικισμού.

«Δεν είμαι εθνικιστής. Οι εθνικιστές είναι στη Βουλή των Ελλήνων, στο Κοινοβούλιο της Αλβανίας είναι εκείνοι που αγωνίστηκαν εναντίον των συμμοριών του συνταγματάρχη Ζέρβα», δήλωσε ο Ιντρίζι.

Τέλος, ο πρόεδρος του PDIU, προέτρεψε τους  συμμετέχοντες στην εκδήλωση, στις 21 Ιουνίου, να ψηφίσουν τον αριστερό υποψήφιο, Βαντζούς Ντάκο - Vangjush Dako, καθώς το PDIU, σύμφωνα με αυτόν , θα συμβάλλει στο δημοτικό συμβούλιο του Δυρραχίου, γράφει το δημοσίευμα.

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου