Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015

Τα Τίρανα πιέζουν τα Σκόπια για τα δικαιώματα της αλβανικής μειονότητας

Τα Τίρανα πιέζουν τα Σκόπια για τα δικαιώματα της αλβανικής μειονότηταςΑναγκαστική προσγείωση στη Ζυρίχη πραγματοποίησε χθες το κυβερνητικό αεροσκάφος της ΠΓΔΜ που μετέφερε τον πρωθυπουργό της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι από το Στρασβούργο στα Σκόπια λόγω προβλήματος αποσυμπίεσης που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Στο μεταξύ, η αλβανική κυβέρνηση ανακοίνωνε ότι θα στηρίξει την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ όταν η γειτονική της χώρα "σεβαστεί πλήρως" τη συμφωνία της Οχρίδας, που έχει στόχο την παραχώρηση περισσότερων δικαιωμάτων στην αλβανική μειονότητα.
Μιλώντας σε εκδήλωση για την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα είπε ότι "μόνο μια Μακεδονία που θα περιλαμβάνει όλες τις εθνοτικές ομάδες μπορεί να είναι μέρος του NATO".
Σημείωσε δε ότι η ΠΓΔΜ "δεν μπορεί να είναι μέρος του ΝΑΤΟ αν δεν εφαρμόσει το πνεύμα και το γράμμα των αρχών που κάνουν το ΝΑΤΟ όχι απλώς μια στρατιωτική συμμαχία, αλλά και μια συμμαχία δημοκρατικών εθνών που υπερασπίζονται την ειρήνη και το δικαίωμα των ανθρώπων να ζουν ελεύθεροι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου