Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Ο Υποψήφιος με το ΚΕΑΔ Διονύσιος - Φρέντυ Μπελέρης για το Δήμο Χειμάρρας

Διονύσιος - Φρέντης Μπελέρης: ο υποψήφιος Δήμαρχος ΧιμάραςΓεννήθηκε στη Χειμάρρα το 1972 όπου και ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια (8τάξιο στο Μιχαήλι) και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στα Σπήλια, αποφοιτώντας το 1990. Την ίδια χρονιά, όπως χιλιάδες Βορειοηπειρώτες, πήρε το δρόμο για την Ελλάδα, όπου αρχικά εγκαταστάθηκε στην Ζάκυνθο και μετά το 1994 στην Αθήνα.

Η ενασχόλησή του με τα κοινά άρχισε από την Ζάκυνθο όπου εξελέγη μέλος τουΔ.Σ. της Ένωσης Χειμαρριωτών Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων. Το πρώτο εξάμηνο του 1994 βρέθηκε στην Κύπρο, όπου παρακολούθησε σεμινάρια ελληνικής γλώσσας και Θερμοϋδραυλικών Εγκαταστάσεων, τα οποία διοργάνωνε τότε ο Παγκύπριος Φορέας Βοήθειας Βορειηπειρωτών.
Με την επιστροφή του στην Αθήνα, δραστηριοποιήθηκε στην Ένωση Χειμαρριωτών και στην ΕΝΒΗ, όπου συμμετείχε στα Διοικητικά Συμβούλια τους. Το 2005 εισήχθη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Την ίδια εποχή παράλληλα δραστηριοποιήθηκε και στο «Βορειοηπειρωτικό Φόρουμ» του οποίου διετέλεσε αντιπρόεδρος έως την αναστολή της λειτουργίας του. Από το 2006 έως το 2008 υπήρξε γενικός γραμματέας της Ένωσης Χειμαρριωτών και από το 2008 έως το 2011 πρόεδρος, με έντονη δράση για την υπεράσπιση των δικαίων του Ελληνισμού της Χειμάρρας. Από το 2001 έχει ενεργό ρόλο στην οργάνωση των Βορειοηπειρωτών στην Ελλάδα, για την μετάβασή τους στην Αλβανία, για να συμμετέχουν στις εκεί εκλογές, υπερψηφίζοντας τους συνδυασμούς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του ΚΕΑΔ. Από το 2009 είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και τον Αύγουστο του 2014, με την επιστροφή του στη Χειμάρρα, δραστηριοποιήθηκε στο Τοπικό της Παράρτημα στο οποίο και εξελέγη πρόεδρος τον Νοέμβριο, ενώ τον Φεβρουάριο του 2015 εξελέγη αντιπρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Ε.ΕΜ. ΟΜΟΝΟΙΑ.
Είναι παντρεμένος με την Αντωνία Τάτου και έχει δύο παιδιά, την Ερμιόνη, μαθήτρια Δημοτικού και τον Πέτρο, φοιτητή ΤΕΦΑΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου