Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Η τεχνογνωσία του FBI στην Αλβανία

Εμπειρογνώμονες του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών- FBI,  θα παρέχουν υποστήριξη για τη δημιουργία και τη λειτουργία του αλβανικού Εθνικού Γραφείου Ερευνών.
Χθες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών, Σαϊμίρ Ταχίρι και δύο ανώτατων αξιωματούχων του FBI, σηματοδοτώντας την έναρξη της συγκεκριμένης κοινής εργασίας μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών  της Αλβανίας και του αμερικανικού Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών.


Κατά τη διάρκεια της  συνάντησης μεταξύ του Ταχίρι και των υποδιευθυντών  του FBIJ. Chris Warrener και Brian McCauley συζητήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος, της παράνομης διακίνησης και της διαφθοράς.

Η σημερινή συνάντηση έρχεται μετά την επίσκεψη του υπουργού Ταχίρι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τις συναντήσεις που είχε με τον αναπληρωτή διευθυντή  του FBIMark Guliano.

Από τη συνεργασία αυτή αναμένεται να σηματοδοτηθεί ένα νέο πρότυπο για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς των ανώτερων υπαλλήλων του κράτους.

Από την πλευρά τους, οι επικεφαλής του FBI δήλωσαν την υποστήριξή τους στο έργο του υπουργείου Εσωτερικών και τη δέσμευσή τους σε βοήθεια κατά της παρανομίας και την ενίσχυση του κράτους δικαίου στη χώρα, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου