Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Αλβανία: Εκρήξεις σε πετρελαιοπηγές, δεκάδες στα νοσοκομεία

Δεκάδες κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, με αναπνευστικά προβλήματα, λίγες ημέρες μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν την περασμένη Τετάρτη σε πετρελαιοπηγές, στις περιοχές της Μαρίνζα και του Φίερι, στη Νότια Αλβανία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Ιλίρ Μπέκιαϊ, 11 άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της πόλης Φίερι, ανεβάζοντας σε 36 το σύνολο των ατόμων που χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια, εξαιτίας των αναθυμιάσεων που προκλήθηκαν από τις εκρήξεις αερίου στις πετρελαιοπηγές.
Ο υπουργός, ο οποίος περιόδευσε στην περιοχή, ανακοίνωσε, επίσης, τη στελέχωση του κέντρου υγείας της περιοχής με το απαραίτητο προσωπικό και ιατρικό υλικό, για την αντιμετώπιση της κατάστασης.Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται για τη ρύπανση στο περιβάλλον, αλλά και για τις ζημιές που υπέστησαν οι κατοικίες και οι περιουσίες τους. από τις εκρήξεις.
Ωστόσο, ενώ αυξάνονται οι αντιδράσεις κατά της Καναδικής εταιρίας «Bankers Petroleum», που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα πετρελαίου στην περιοχή, η ίδια η εταιρία αναφέρει ότι τηρούνται με συνέπεια οι διεθνείς προδιαγραφές για την αντιμετώπιση παρόμοιων ατυχημάτων.
Οι πετρελαιοπηγές της Μαρίνζα θεωρούνται από τις πιο πλούσιες στην Αλβανία, καθώς, μόνο κατά το 2014 εξορύχτηκαν 1.2 εκατομμύρια τόνοι πετρελαίου, ενώ η εταιρία «Bankers Petroleum», δηλώνει ότι για την καλύτερη αξιοποίηση των κοιτασμάτων επένδυσε τα δέκα τελευταία χρόνια, 1.2 δισεκατομμύρια δολάρια και απασχολεί 2000 χιλιάδες εργαζόμενους.
ΠΗΓΗ http://www.top-channel.tv/lajme/artikull.php?id=296460#k1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου