Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Αλβανοί πολίτες επιχείρησαν να πάρουν ελληνική ιθαγένεια με πλαστά δικαιολογητικάΥπόθεση χορήγησης πλαστών πιστοποιητικών από την υπηρεσία Δημοτολογίου του δήμου Ιωαννιτών προς Αλβανούς πολίτες, προκειμένου να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια, αποκαλύφθηκε μετά από εσωτερικό έλεγχο του διευθυντή της υπηρεσίας.
Ο έλεγχος έγινε κατόπιν αιτήματος του Προξενείου Αργυροκάστρου που αφορούσε την γνησιότητα πιστοποιητικού που προσκόμισε Αλβανός πολίτης, για το οποίο στην συνέχεια διαπιστώθηκε από την έρευνα στον δήμο Ιωαννιτών, ότι δεν είχε τις απαιτούμενες διατυπώσεις δημοσίου έγγραφου, υπογραφές και σφραγίδες. Στην συνέχεια η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, ζήτησε από το Προξενείο Αργυροκάστρου να σταλούν για έλεγχο όλα τα πιστοποιητικά που έχουν φτάσει στο αρμόδιο γραφείο του.
Από την έρευνα προέκυψε ότι ήταν παράτυπα 14 έγγραφα. Ειδικότερα, διαπιστώθηκε πως από την υπηρεσία Δημοτολογίου, εκδόθηκαν προς Αλβανούς πολίτες πιστοποιητικά σύμφωνα με τα οποία οι πρόγονοί τους ήταν Έλληνες, που ζούσαν στα Ιωάννινα. Να σημειωθεί ότι τα πιστοποιητικά, «χρησιμοποιούν» τα μητρώα προ του 1913, πριν την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, τα οποία είναι χειρόγραφα και εμφανίζουν Αλβανούς πολίτες ως απογόνους Ελλήνων πολιτών, με στόχο να πετύχουν την παράνομη ελληνοποίησή τους.
Αύριο, Παρασκευή (13/3/2015) για την υπόθεση αναμένεται να ξεκινήσει ΕΔΕ από τον Δήμο Ιωαννιτών.
Πηγή: ΑΠΕ


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/566233/alvanoi-polites-epixeirisan-na-paroyn-elliniki-ithageneia-me-plasta-dikaiologitika#ixzz3UD0U4o46

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου