Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Οι απόδημοι Ηπειρώτες, γύρισαν την πλάτη, στην ''Κοπή πίτας της Π.Σ.Ε.''

Πραγματικά θα ήθελα να ήμουν τυφλός αλλά και κουφός την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015 με αυτά που αντίκρισα και άκουσα στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της Π.Σ.Ε. στο Σ.Ε.Φ.
Οι απόδημοι Ηπειρώτες, γύρισαν την πλάτη, στην ''Κοπή πίτας της Π.Σ.Ε.''Είναι δυσάρεστο να το λέμε, όμως, όταν βλέπεις περίπου 1500 ανθρώπους μόνο, να κάθονται στα καθίσματα του σταδίου και να περιμένουν υπομονετικά πότε θα τελειώσει αυτή η υποχρέωση για να φύγουν,πραγματικά σου προκαλεί θλίψη αλλά και οργή ταυτόχρονα. Και εάν υπολογίσει κάποιος τους συγγενείς από τα μέλη των χορευτικών τμημάτων αλλά και των επισήμων με τις οικογένειές τους αντιλαμβάνεσθε ότι ο αριθμός των παρευρισκομένων γίνεται τρομακτικά μικρότερος από αυτόν που προαναφέραμε.
Σου προκαλεί θλίψη γιατί βλέπεις ένα γίγαντα της Ηπειρώτικης αποδημίας με 1.500.000 μέλη όπως είναι η Π.Σ.Ε. να γίνεται σταδιακά νάνος .Να μειώνεται το κύρος και η αξιοπρέπεια κυριολεκτικά στα μάτια όλων, από κάποιους λάθος χειρισμούς οργάνωσης, και αυτό δεν το λέω μόνο εγώ αλλά αρκετοί απόδημοι που με πλησίασαν να μου το μεταφέρουν σαν παράπονο,γνωρίζοντας την ιδιότητά μου, αλλά και η μειωμένη σε μεγάλο βαθμό παρουσία των αποδήμων συμπατριωτών μας και στις δύο εκδηλώσεις της Π.Σ.Ε. στην Αθήνα. τον τελευταίο καιρό. Και μιλάμε για την κοπής πίτας αλλά και την καλοκαιρινή εκδήλωση στο Θέατρο Πέτρας. Προκαλεί οργή γιατί ενώ βλέπουν ο διοργανωτής-ες πώς οι απόδημοι δείχνουν χρόνο με το χρόνο την έντονη δυσφορία τους στον τρόπο ή και το στυλ διοργάνωσης αυτών των εκδηλώσεων,δεν κάνουν κάτι έτσι ώστε να ανατραπεί ο κατήφορος που έχουν πάρει αυτές οι εκδηλώσεις. Εξ` όσων γνωρίζουμε όλοι μας η ευθύνη διοργάνωσης αυτών των εκδηλώσεων είναι του έφορου πολιτισμού του Δ.Σ της Π.Σ.Έ. του κ. Αλ. Λαμπρίδη,εκτός και εάν επιβάλλεται στον κ. Λαμπρίδη ένα συγκεκριμένο σχέδιο διοργάνωσης αυτών των εκδηλώσεων από την πλειοψηφία του Δ.Σ της Π.Σ.Ε. οπότε πάνω σ` αυτό θα πρέπει να πάρει δημόσια θέση με σχετικό δελτίο τύπου το Δ.Σ. της Π.Σ.Ε. Όμως, αλήθεια κύριε Λαμπρίδη σας άρεσε το θέαμα της εκδήλωσης με τα κυριολεκτικά άδεια καθίσματα του σταδίου;Αισθάνεστε κ. Λαμπρίδη πώς επιτελέσατε εσείς και οι όποιοι συνεργάτες σας,στο ακέραιο την ευθύνη που έχετε αναλάβει να διοργανώσετε αυτή την εκδήλωση;Και όπως είδαμε κ.Λαμπρίδη παρόλο που η ημερομηνία κοπής της πίτας της Π.Σ.Ε. Συνέπιπτε με αρκετές ίδιες εκδηλώσεις από πολλούς Συλλόγους της αποδημίας, χορευτικά τμήματα αυτών των Συλλόγων έδωσαν δυναμικά το παρών στην εκδήλωσή σας. Ακόμη είχατε στην διάθεσή σας το βαρύ πυροβολικό ας μου επιτραπεί ο όρος του δημοτικού τραγουδιού όπως ο Αντώνης Κυρίτσης, ο Σάββας ο Σιάτρας και δεν αξιοποιήθηκαν όπως θα έπρεπε με την ανάλογη προώθηση-διαφήμιση προς τους απόδημους Ηπειρώτες. Και σίγουρα κ. Λαμπρίδη η ευθύνη της διοργάνωσης αυτών των εκδηλώσεων είναι τεράστια,είναι η βασικότερη από όλες τις άλλες δημιουργίες της μεγαλύτερης Συνομοσπονδίας της Ελλάδος,χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε τους μεγάλους αγώνες που δίνει η Π.Σ.Ε. για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η ιδιαίτερη πατρίδα μας η Ήπειρος και που της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Αυτό σημαίνει πώς δίνουμε μεγαλύτερη σημασία σε αυτές τις εκδηλώσεις για να συγκεντρώνουμε όσο ποιο πολλούς απόδημους γίνεται, έτσι ώστε να μένει πάντα νωπή η εικόνα και η νοσταλγία της ιδιαίτερης πατρίδας μας της Ηπείρου μέσα στο νού όλων.
Αντιθέτως εσείς κινείστε πάνω σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο διοργάνωσης το οποίο δεν το διαφοροποιείται παρ`όλη την αποτυχία του,τουλάχιστον έτσι δείχνουν τα στατιστικά αυτών των εκδηλώσεων. Ωστόσο ποτέ δεν είναι αργά,ακόμη και τώρα μετά τις εσωτερικές αρχαιρεσίες που θα γίνουν για την ανάδειξη νέου σχήματος Δ.Σ. μετά την παραίτηση του τέως Προέδρου κ. Οικονόμου Γεώργιου,θα πρέπει άμεσα στο πρώτο Δ.Σ να συζητηθεί το θέμα και οπωσδήποτε να βρεθεί και κάτι νέο-πρωτότυπο που θα προκαλέσει το ενδιαφέρον των απόδημων έτσι ώστε στην καλοκαιρινή εκδήλωση της Αθήνας ο κόσμος να πλημμυρίσει το Θέατρο Πέτρας εάν και εφόσον πραγματοποιηθεί σε αυτό το χώρο. Το πώς θα το πραγματοποιήσετε;Αυτό το πρόβλημα είναι δικό σας και πρέπει όπως είπα και πριν να δώσετε άμεσα λύση.Φροντίστε άμεσα να μας κάνετε να νοιώσουμε υπερήφανοι όλοι εμείς οι απόδημοι που έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας σε εσάς τους διοικούντες της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας. Εμείς από την πλευρά μας σαν απόδημοι αλλά και ως ηλεκτρονικά έντυπα που αφιερώνουμε αρκετές ώρες για την προώθηση των θέσεων της Συνομοσπονδίας όποτε κι αν μας έχει ζητηθεί αυτό που έπρεπε να κάνουμε το κάναμε. Σας ενημερώσαμε για την εικόνα που εισπράξαμε τον τελευταίο καιρό από τις εκδηλώσεις και αναμένουμε από εσάς την κεφαλή της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος να πράξετε τα δέοντα,ούτως ώστε το επόμενο άρθρο μας να γράφει επαίνους προς τους διοργανωτές όποιοι κι αν είναι αυτοί και όχι άρθρα θλίψης και οργής.

Γράφει:Ο Καψάλης Χάρης

http://www.tomistinenimerosi.gr/

1 σχόλιο:

  1. Εμείς οι Βορειοηπειρώτες γεμίζαμε το ΣΕΦ, αλλα αφού πέρυσι μας έφτυσαν, καλά τους κανουμε κι εμείς γιατι είναι προδότες και δεν εκπροσωπούν πια την αγέρωχη ηπειρωτική ψυχή. Ας μείνουνε με τα κλαρίνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή