Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

624 Αλβανοί μετανάστες από την Ελλάδα επέστρεψαν τον Φεβρουάριο στην Αλβανία

Αλλοι 1764 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν τον περασμένο Φεβρουάριο από όλη την ελληνική επικράτεια στις χώρες καταγωγής τους, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε  το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (624 άτομα), το Πακιστάν (301 άτομα), τη Γεωργία (88 άτομα), το Μπαγκλαντές (66 άτομα) και τη Συρία (42 άτομα, που αναχώρησαν οικειοθελώς).
Σε βάρος των παραπάνω υπηκόων τρίτων χωρών είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής και απέλασης για παράνομη είσοδο στη Ελλάδα. Οι επιστροφές πραγματοποιήθηκαν μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους, συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου