Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Βόρειο Ήπειρο. Φωτό από Αγ. Σαράντα, Χειμμάρρα, Δέλβινο, Κορυτσά.

Λαμπρά γιορτάστηκε η Εθνική μας Εορτή της 25ης Μαρτίου στους Αγ. Σαράντα, υπό την αιγίδα του Παραρτήματος Ομόνοιας Αγ. Σαράντα και του Προέδρου του Βασίλη Κάγιου. Χαιρέτησαν ο Γ. Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο Βασίλειος Τόλιος, ο Γ. Πρόεδρος της Ομόνοιας Λεωνίδας Παπάς και ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες.









Την παράσταση έκλεψαν τα νήπια της πόλης, οι μαθητές του εννιάχρονου σχολείου Αγίων Σαράντα, του Μουρσιού, της Λιβαδειάς και του Επαγγελματικού Λυκείου "Απόστολος Παύλος" του Μεσοποτάμου





ΣΤΗ ΧΕΙΜΑΡΡΑ του Π. Γκόρου









Στο ΔΕΛΒΙΝΟ του Βαγγέλη Παπαχρήστου

Μετά από πολλά χρόνια σιωπής, με την άμεση παρέμβαση του Γ. Προέδρου της Ομόνοιας Λεωνίδα Παπά, γιορτάστηκε η Εθνική μας Εορτή και στο Δέλβινο. Στην αρχή με τον καθιερωμένο Εσπερινό στον Ιερό Ναό "Ευαγγελισμός της Θεοτόκου". Γεμάτος ο Ναός μαζί με το προαύλιο.


 


Γεμάτη και η αίθουσα του κινηματοθεάτρου της πόλης. Άνοιξε την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Μιχάλης Μποζιώρης για να χαιρετήσουν ο Γ. Πρόξενος Βασίλειος Τόλιος, ο Πρόεδρος της Ομόνοιας Λ. Παπάς, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ Β. Ντούλες και ο Δήμαρχος της πόλης Ντ. Αλιμάνι.






Οι μαθητές των ελληνικών σχολείων του Δελβίνου, Φοινίκης και Μεσοποτάμου με τα ωραία ποιήματα και τους παραδοσιακούς χορούς.



Επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου στην Κορυτσά
του Λ. Παππά

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η εκδήλωση για την 25η Μαρτίου 1821 που πραγματοποιήθηκε στα Εκπαιδευτήρια Κορυτσάς «Όμηρος» με μαθητές να απαγγέλουν ποιήματα, να τραγουδούν δημοτικά τραγούδια, να χορεύουν παραδοσιακούς χορούς και να παίζουν θεατρικά σκετς με θέματα από την ελληνική επανάσταση.





ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO Ι Στην Κορυτσά για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας ο Μάξιμος Χαρακόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου