Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

Μήνυμα Κουίκ στην Αλβανία: Σεβασμός σε προαπαιτούμενα

Εφόσον η Αλβανία επιθυμεί τη στήριξη της Ελλάδας για την ευρωπαϊκή της ενταξιακή πορεία, θα πρέπει να σεβαστεί συγκεκριμένα προαπαιτούμενα, δήλωσε ο υφυπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Τέρενς Κουίκ.
Σε ομιλία του στην γιορτή κοπής της βασιλόπιτας, που διοργάνωσε η Νεολαία Βορειοηπειρωτών στην Αθήνα, ο κ. Κουίκ σημείωσε ότι η Αλβανία πρέπει να δείξει «πλήρη σεβασμό στους Έλληνες Βορειοηπειρώτες», ενώ οφείλει να τερματίσει όλες τις «αυτοδιοικητικές μεθοδεύσεις με σκοπό την αλλοίωση και εξαφάνιση του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου».
Επίσης, ως προϋπόθεση, ο κ. Κουίκ έθεσε τον «τερματισμό κάθε πράξης ασέβειας και βίας, εναντίον του θρησκευτικού πιστεύω των Βορειοηπειρωτών, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Χριστιανοσύνη και την Ορθοδοξία
«Γεγονότα όπως τα πρόσφατα στην Πρεμετή, δεν είναι αποδεκτά» είπε χαρακτηριστικά.
Στην σύντομη ομιλία του ο Τέρενς Κουίκ, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση των Τιράνων, ζήτησε να σταματήσει να αναφέρεται στο «όραμα της Μεγάλης Αλβανίας», όπως επίσης και να μαζέψει εκείνους, που μιλάνε για «Τσάμηδες», προσπαθώντας μάλιστα να διεθνοποιήσουν το ζήτημα.
«Φίλοι - φίλοι, αλλά σε καμία περίπτωση η φιλία δύο γειτόνων δεν μπορεί να διαταράσσεται από εδαφικές επιβουλές και από άκρατες και ακραίες κραυγές» υπογράμμισε ο Υφυπουργός Επικρατείας.
«Όπως ανακοίνωσε και ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός, η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα δώσει λύση στην πενιχρή σύνταξη των παππούδων και των γιαγιάδων της Βορείου Ηπείρου, που έκοψε η προηγούμενη συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, προτάσσοντας τις μνημονιακές δεσμεύσεις της. Λύση θα βρεθεί» κατέληξε.


Read more: http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου