Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

«ΣΥΡΙΖΑ: Ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών»

Τίρανα.

Δύο ημέρες μετά την εκλογή της ριζοσπαστικής αριστεράς- γράφει η αλβανική εφημερίδα Shekulli- και τη δημιουργία  ενός υπουργείου  Μετανάστευσης, η υφυπουργός Μετανάστευσης,  Τασία Χριστοδούλου, επανέλαβε την υπόσχεση του κόμματος να αποδώσει ιθαγένεια σε όλους τους μετανάστες δεύτερης γενιάς ή παιδιά τους που 
γεννήθηκαν στην Ελλάδα, αλλά και σε εκείνους που ήρθαν στην Ελλάδα σε μικρή ηλικία με τις οικογένειές τους.

Σε εκπομπή του ραδιοφώνου «Κόκκινο 105,5» επέκρινε έντονα τις απαράδεκτες πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης για την ακύρωση του  νόμου «Παπανδρέου» για τους μετανάστες.

«Έχουμε υποσχεθεί ότι θα αλλάξουμε αμέσως την πρωτοφανή αδικία σε αυτά τα παιδιά, που γεννήθηκαν εδώ, τα οποία έχουν τελειώσει το σχολείο και δεν έχουν γνωρίσει καμία άλλη πατρίδα. Αυτά  είναι τα παιδιά της δεύτερης γενιάς των μεταναστών, καθώς και τα παιδιά που ήρθαν μικρά και δεν έχουν γνωρίσει άλλη πατρίδα, έχουν τελειώσει το σχολείο εδώ και ομιλούν την ελληνική γλώσσα είναι το ίδιο με τα  παιδιά των Ελλήνων. Εδώ μεγάλωσαν, εδώ έμαθαν τη γλώσσα, εδώ είναι οι φίλοι τους», δήλωσε η Τασία Χριστοδούλου.

Η ίδια, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα ακολουθήσει από εδώ και στο εξής όλες τις διεθνείς συμβάσεις που παρέχουν φιλοξενία και φροντίδα, οι οποίες δεν έχουν εφαρμοσθεί.

Πρόσθεσε ακόμη, ότι  θα πρέπει να κλείσουν όλα τα κέντρα των μεταναστών, τα οποία θεωρεί ως ‘στρατόπεδα συγκέντρωσης’ αφού υπάρχει έλλειψη των κατάλληλων συνθηκών, όπως η διεθνής νομοθεσία προβλέπει για την υποδοχή και τη μεταχείριση των παράνομων μεταναστών.

--

4 σχόλια:

 1. Χριστοδουλοπούλου και είναι το (ταίρας) του Θ.Δρίτσα
  Η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ
  $$

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. co kjo bukuri e rralle
  qe don te na ushqej me dhalle

  e ne kush i tha dhelpres se shemtume se une djemte e mi du me i ba greke
  e ne pse mos ti bejme gjithe greket shqiptare, e ne gjithe greqia te behet shqipni.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. pse ore kush te luti ty ti besh femijet grek, o bukurri, vet shqiptaret ankohen per te marre shtetesine greke

   Διαγραφή
 3. Το χωριό καίγεται και η μπάμπο ασχολείται με το αραχνιασμένο αιδοίο της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή