Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Επίσκεψη Αλβανού ΥΠΕΞ και Υπουργού Ενέργειας στην Κύπρο

Οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Αλβανίας και οι τρόποι επέκτασής τους, θέματα ενέργειας, το Κυπριακό, καθώς και θέματα διεύρυνσης και οι σχέσεις της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα απασχολήσουν, ανάμεσα σε άλλα, τη συνάντηση που θα έχει αύριο ο Υπουργός Εξωτερικών με τον Αλβανό ομόλογό του και τον Αλβανό Υπουργό Ενέργειας.


Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η συνάντηση με τον Αλβανό ΥΠΕΞ Ditmir Bushati και τον Αλβανό Υπουργό Ενέργειας και Βιομηχανίας Damian Gjiknuri θα γίνει στο πλαίσιο κοινής επίσημης επίσκεψης των Αλβανών Υπουργών στην Κύπρο.

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Στη συνέχεια, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα υπογράψουν διμερή Συμφωνία στον τομέα της Υγείας και, ακολούθως, οι τρεις Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις προς τον Τύπο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι δύο Αλβανοί Υπουργοί  θα γίνουν δεκτοί  από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  Νίκο Αναστασιάδη και τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Λ. Ομήρου.

Θα συναντηθούν, επίσης, με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργο Λακκοτρύπη. Οι  κ.κ. Bushati και Gjiknuri θα έχουν, τέλος, συνάντηση και με αξιωματούχους του ΚΕΒΕ και του CIPA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου