Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Αλλάζουν τα Αλβανικά Διαβατήρια για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα Όλη η διαδικασια

Ξεκίνησε ήδη η διαδικασία της αλλαγής των βιομετρικών διαβατηρίων για τα παιδιών των Αλβανών μεταναστών  που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα.
Αλλάζουν τα Αλβανικά Διαβατήρια για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα Όλη η διαδικασιαΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
Ουσιαστικά πρόκειται για τα παιδιά των μεταναστών που στα Αλβανικά Διαβατήρια η  εγγραφή των ελληνικών τοπωνυμιών ήταν λάθος

Το Μάιο του 2014, μετά από 2 χρόνια ταλαιπωρίας και συνεχών αναβολών, η Αλβανική Κυβέρνηση και η Ελληνική Κυβέρνηση συμφωνήσανε η εγγραφή των ελληνικών τοπωνυμιών στα αλβανικά διαβατήρια να γίνει σύμφωνα με τα διεθνής πρότυπα ICAO.
Επίσης  συμφωνήθηκε ότι η αλλαγή θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι την 1/1/2015. Η ελληνική πλευρά συμφώνησε ότι μέχρι την 1/1/2015 δεν θα φέρει κανένα πρόβλημα στα παιδιά των  Αλβανών μεταναστών που ταξιδεύουν προς την Ελλάδα.

Τον Αύγουστο του 2014 η Αλβανική Κυβέρνηση πήρε απόφαση να γίνει η αλλαγή των πιστοποιητικών οικογενειακής κατάστασης στα μητρώα, και ο τόπος  γέννησης των παιδιών να γραφτεί σύμφωνα με τα στάνταρτ ICAO

Προσοχή: Καλούνται να αλλάξουν διαβατήρια ΜΟΝΟ τα παιδιά που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα. Από 1/1/2015 οποίος δεν έχει κάνει την αλλαγή δεν θα μπορεί να ταξιδέψει προς Αλβανία, δεν θα μπορεί να ανανέωση τις άδειες διαμονής κτλ, γιατί άπλα τα διαβατήρια με λάθος τοπωνύμια δεν θα αναγνωρίζονται.
ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕΙ
Αυτό που θα αλλάζει πλέον στα νέα πιστοποιητικά  οικογενειακής κατάστασης που θα εκδοθούν , βάση των οποίων βγαίνει ένα διαβατήριο, θα είναι η εγγραφή του τοπωνυμίου. Δηλαδή εκεί που σήμερα τόπος γεννήσεις είναι , Athine Greqi, Selanik Greqi, Patra, Athine κτλ τώρα θα γράφετε Athens GRC, Thessaloniki GRC κτλ
Προσοχή: Ελέγξτε προσεκτικά όταν προμηθευτείτε τα νέα νέα πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης αν ο τόπος γέννησης είναι γραμμένος σύμφωνα με τα στάνταρτ που απαιτούνται, δηλαδή η πόλη στην αγγλική γλωσσά και η χώρα με τον κωδικό GRC
ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΕ Η ΑΛΛΑΓΗ 
Οι Αλβανοί μετανάστες μπορουν να αλλάξουν τα παλιά διαβατήρια με τα νέου τύπου :
1. Στην Αλβανία στους τόπους γεννήσεως των παιδιών
2. Στην Αλβανική Πρεσβεία στην Ελλάδα (Τηλ. επικοινωνίας εδώ Πρεσβεία της Αλβανίας στην Αθήνα)
3.  Στο Αλβανικό προξενιό Θεσσαλονίκης (Τηλ. επικοινωνίας εδώ Γενικό Προξενείο της Αλβανίας στην Θεσσαλονίκη )
4. Στο Γενικό Προξενείο της Αλβανίας στα Ιωάννινα ( Τηλ. επικοινωνίας εδώ Γενικό Προξενείο της Αλβανίας στα Ιωάννινα)
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για την αλλαγή απαιτούνται
1. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης το οποίο  το βγάζουμε στην ΑΛΒΑΝΙΑ
(Σε περιπτωση που το παιδί βγάζει για πρώτη φορά διαβατήριο, απαιτείτε εκτός από το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, πιστοποιητικό γέννησης με φωτογραφία για το παιδί)
2. Το διαβατήριο σε ισχύει (το οποίο και θα αλλάξει)
3. Παράβολο  των 108€ το οποίο πληρώνετε στην Τράπεζα Πειραιώς
4.Για τα παιδιά μέχρι 16 ετών η παρουσία των γονιών
Η όλη διαδικασία προμήθειας νέων διαβατηρίων διαρκεί 2-3 εβδομάδες
ΠΡΟΣΟΧΗ: Πέραν των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσουν τα παιδιά των Αλβανών μεταναστών που δεν θα αλλάξουν τα διαβατήρια τους μέχρι 1/1/2015, από αυτήν την ημερομηνία και μετά, οποίος θα κάνει νέο διαβατήριο θα πληρώσει περισσότερα διότι από 1/1/2015 η τιμή των διαβατηρίων θα αλλάξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου