Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Ξύλο, ελικόπτερα, σημαίες, εθνικιστικές κορώνες και διακοπή στη Σερβία (pics)

Συνελήφθη ο αδερφός του πρωθυπουργού της Αλβανίας ως ύποπτος για υποκίνηση

c5Η αναμέτρηση Σερβία – Αλβανία ήταν από την αρχή ένα παιχνίδι υψηλού κινδύνου λόγω των τεταμένων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών αλλά και τη διαμάχη στο Κόσοβο. Τελικά διεκόπη με αφορμή ένα… ελικοπτεράκι.
Ήταν ένα τηλεκατευθυνόμενο από τα λεγόμενα drone που χρησιμοποιούνται για τις κάμερες και το οποίο στο 40ό λεπτό εμφανίστηκε πάνω από τον αγωνιστικό χώρο κουβαλώντας μια σημαία η οποία απεικόνιζε τη λεγόμενη “Μεγάλη Αλβανία”.
c6Ήταν η αλβανική σημαία δηλαδή πάνω σε ένα χάρτη που περιλάμβανε περιοχές της Σερβίας, της Δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, ακόμη και την Κέρκυρα.
Ο Μίτροβιτς έσπευσε να την κατεβάσει, παίκτες της Αλβανίας του επιτέθηκαν – μεταξύ τους και ο Λίλα του ΠΑΣ – και ακολούθησε γενική σύρραξη και εισβολή οπαδών. Ο διαιτητής φυσικά διέκοψε το ματς και πλέον για την έκβασή του και τις σχετικές τιμωρίες θα αποφασίσει η πειθαρχική επιτροπή της UEFA. «Όλοι είδατε τι έγινε. Δεν μπορώ να σχολιάσω για το ποιος φταίει και γιατί. Θα αποφασίσει η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA, μετά την έκθεσή μου και την έκθεση του ειδικού παρατηρητή για την ασφάλεια», ήταν η δήλωση του παρατηρητή της Ομοσπονδίας.
c3Λίγη ώρα αργότερα η σερβική τηλεόραση μετέδωσε την είδηση της σύλληψης του αδερφού του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα. Ο Όσλι Ράμα συνελλήφθη στα VIP του γηπέδου της Παρτιζάν όπου διεξαγόταν το παιχνίδι “ως ύποπτος για οργάνωση και εκτέλεση του περιστατικού και συγκεκριμένα στην πτήση της σημαίας με μια μεγαλύτερη Αλβανία πάνω από τον αγωνιστικό χώρο και ταράτσες”.
c4Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έδειξε στους άνδρες της αστυνομίας αμερικανικό διαβατήριο, ενώ πάνω του βρέθηκε ένα… τηλεχειριστήριο. Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς το παιχνίδι αυτό πέρασε σε δεύτερη μοίρα, καθώς δημιουργεί ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου