Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΚΩΔΙΚΟΣ ΒΑΛΚΑΝΙΑ - Η ΦΟΝΙΚΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΜΟ

Οφείλουμε να επισημάνουμε στους επικίνδυνους Τσολάκογλου που σφετερίζονται την πολιτική εξουσία στη χώρα... 



Πως ο Αλβανικός εθνικισμός εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς σε αυτοαναφλεγόμενη πυριτιδαποθήκη, αποθρασυνόμενος από την ανοχή της διεθνούς κοινότητας, και σπρωγμένος από τους εναγκαλισμούς του με τον ισλαμικό φονταμενταλισμό, δείχνει αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα.

Ο ποδοσφαιρικός αγώνας ήταν απλώς μια αφορμή, ή αν θέλετε μια ευκαιρία για τα εκτεταμένα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο Βελιγράδι, και τα οποία - όπως όλα δείχνουν - αποτελούν το πρόπλασμα εξελίξεων που θα αναβιώσουν στα Βαλκάνια πολύ σκοτεινές εποχές.

Οι προσεγγίσεις στη γεωπολιτική όμως, δεν είναι δυνατόν να αρκούνται στην καταγραφή περιστατικών, και δε μπορεί να εξαντλούνται στο διπλωματικό ανάθεμα για την «απερισκεψία» των πρωταίτιων.

Οι χρήσιμοι ηλίθιοι άλλωστε θα υπάρχουν πάντα. Και ο λόγος της ύπαρξής τους δεν είναι για να ταράσσουν ενίοτε τη ρουτίνα της διπλωματικής ραστώνης, αλλά...
για να αποτελούν όχημα προώθησης γεωστρατηγικών σχεδιασμών από εκείνους που τους διαθέτουν. 

Αν μείνουμε λοιπόν στην απλή καταγραφή του περιστατικού, ως εκδήλωση μιας ακραίας αντίδρασης απερίσκεπτων χουλιγκάνων (όπως εν πολλοίς προσέγγισε το πρόβλημα ο «εθνοσωτήρας» Βενιζέλος, ο οποίος δυστυχώς κρατά στα χέρια του και το τιμόνι της εξωτερικής μας πολιτικής), τότε θα έχουμε αποστασιοποιηθεί από κυρίαρχα ερωτήματα, τις απαντήσεις των οποίων οφείλει να εμπεδώσει επαρκώς η Ελληνική εξωτερική πολιτική, και η ολέθρια συνέπεια μιας τέτοιας στάσης, θα οδηγήσει τη χώρα μας παντελώς αφοπλισμένη στο επίπεδο των στρατηγικών σχεδιασμών, σε μια εποχή και σε μια διακεκαυμένη γεωγραφική περιφέρεια, όπου η σύγκρουση στρατηγικών αποκτά πλέον πρωτοφανείς διαστάσεις.

Ας διατυπώσουμε πρώτα ορισμένα ερωτήματα... 
Τα οποία δεν μπήκε στον κόπο ούτε καν να καταγράψει ως τέτοια η Ελληνική εξωτερική πολιτική, μιας και ο επικεφαλής της είναι απασχολημένος με πολύ «σοβαρότερα» ζητήματα, όπως ο εκ νέου βιασμός του Συντάγματος που θα του εξασφαλίσει την προσωπική πολιτική του επιβίωση, με αφορμή τις διεργασίες για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

  • Πόσο τυχαίο είναι που αυτή η προκλητική προβοκάτσια επελέγη να  εκτυλιχθεί σε αυτή την έκταση και με αυτό τον τρόπο, μέσα στην πρωτεύουσα της Σερβίας???
  • Πόσο αποσυνδεδεμένο είναι το θράσος που επέδειξαν οι ενορχηστρωτές αυτής της πρόκλησης, από την απόλυτη κάλυψη που τους εξασφάλισε η «διεθνής κοινότητα», στην αναγνώριση του εκτρώματος του Κοσσόβου, και στο αβαντάρισμα των εγκληματιών του δολοφονικού UCK???
  • Πόσο τραγικά όμοια είναι ως προς τη σύλληψή της, με τη λογική που διαπέρασε την προβοκάτσια του Σαράγιεβο, που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για την ξένη επέμβαση που οδήγησε στο βομβαρδισμό και στο διαμελισμό της Σερβίας???
  • Πόσο συμπτωματική είναι η συνέχεια που δόθηκε, με δολοφονικές επιδρομές στα χωριά της Βορείου Ηπείρου, και με το θράσος των Αλβανών κυβερνητικών αξιωματούχων να ξεπερνά κάθε προηγούμενο???
Πάμε τώρα και στα δυσκολότερα…

  • Πόσο αποστασιοποιημένη είναι άραγε η κλιμακούμενη Αλβανική – Ισλαμιστική προκλητικότητα, από την ύπαρξη και την ανεξέλεγκτη εγκληματική δράση των δύο ισλαμιστικών θυλάκων στα Βαλκάνια που όπως έχουμε επαρκώς εξηγήσει σε άλλο μας άρθρο, είναι οι μόνοι που έχουν αποκτήσει την «αυτονομία» τους σε μια Ευρώπη δύστοκη γενικώς στη λογική των αυτονομιών???
  • Πόσο αποσυνδεδεμένες είναι αυτές η προκλήσεις και η κλιμάκωσή τους που πρόκειται να ενταθεί, από τη γεωστρατηγική στέγη που τους προσέφερε μόλις ελάχιστες μέρες νωρίτερα ο ίδιος ο Ερντογάν που μίλησε για την ανάγκη να ξανασυμπεριλάβει υπό τη σκέπη του το ισλαμικό τόξο την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων???
  • Πόσο αποσυνδεδεμένα είναι αυτά τα περιστατικά, από την ομολογημένη πλέον προετοιμασία του ισλαμικού κράτους να εξάγει τη φωτιά του φονταμενταλισμού στα Βαλκάνια με κάθε τρόπο???
Τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά…
Και καλά θα κάνει η ελληνική πολιτική ηγεσία αντί να πλειοδοτεί σε ραγιαδισμό έναντι πάντων, να προετοιμάζει τους μηχανισμούς του κράτους για τα χειρότερα. Καλά θα κάνει αντί να υπογρΆφει ασύδοτα, μνημόνια και συμφωνίες ντροπής, να συναισθανθεί που οδηγεί τη χώρα με τον επικίνδυνο δωσιλογισμό και τον ολέθριο περαβρεχισμό της.

Η καινούρια έκρηξη του Αλβανικού εθνικισμού στα Βαλκάνια, αποκτά πλέον καινούρια ποιοτικά χαρακτηριστικά, και θα είναι εγκληματική η αμέλεια όποιου επιχειρήσει αβασάνιστα να τα προσπεράσει. Ας απαριθμήσουμε ορισμένα...

  • Ο Αλβανικός εθνικισμός βαδίζει πλέον απροκάλυπτα σε δρόμους παράλληλους με τον ισλαμικό φονταμενταλισμό, και αυτό είναι  το σημαντικότερο νέο στοιχείο που τον καθιστά και πολλαπλά πιο επικίνδυνο.
  • Ο Αλβανικός εθνικισμός υπερωρίμασε μετά από την χρόνια ανοχή της διεθνούς κοινότητας στα κράτη – συμμορίες του Κοσσόβου και  της Βοσνίας, και αυτή τη στιγμή αναζητά εναγωνίως διέξοδο για να εκτονώσει τα δολοφονικά σχέδια του.
  • Ο Αλβανικός εθνικισμός χρησιμοποιείται και εντάσσεται στη γενικότερη γεωστρατηγική  της αφέντρας Τουρκίας, που θα χρησιμοποιήσει κάθε τρόπο για να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων προσβλέποντας και σε γεωπολιτικά λάφυρα, μετά τις πρόσφατες εξελίξει στη Μέση Ανατολή.
  • Ο Αλβανικός εθνικισμός εποφθαλμιά περισσότερο από κάθε άλλη φορά την απογυμνωμένη από εθνική στρατηγική Ελλάδα, και φυσικά δε θα διστάσει να αξιοποιήσει την ευκαιρία που θεωρεί ότι διαμορφώνεται και διευκολύνει την ευόδωση των σχεδίων του, από την ύπαρξη προσκυνημένων, φοβικών και άτολμων ηγετών, στο τιμόνι της Ελληνικής πολιτικής ηγεσίας.
Το τι πρέπει να γίνει για την προετοιμασία της πολιτικής ηγεσίας, των μηχανισμών ασφαλείας και άμυνας της χώρας, καθώς και της κοινωνίας ολόκληρης, είναι σε γνώση των υπευθύνων, και κάθε ολιγωρία συνιστά εγκληματική συνενοχή.

Ο σκοπός λοιπόν του παρόντος άρθρου, δεν είναι να υποδείξει τα αυτονόητα, αλλά να επισημάνει στους επικίνδυνους Τσολάκογλου που σφετερίζονται την πολιτική εξουσία στη χώρα, πως ο Αλβανικός εθνικισμός εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς σε αυτοαναφλεγόμενη πυριτιδαποθήκη, αποθρασυνόμενος από την ανοχή της διεθνούς κοινότητας, και σπρωγμένος από τους εναγκαλισμούς του με τον ισλαμικό φονταμενταλισμό, δείχνει αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα.

Ας μην παραμυθιαζόμαστε λοιπόν. Δε θα τον τσακίσουν αυτοί που τον εξέθρεψαν. Μόνο ο Ελληνισμός και η Σερβία μπορεί να του ανακόψει τα σχέδια και να τον ρίξει οριστικά στην κόλαση, πριν μετατρέψει και πάλι σε κόλαση τη Βαλκανική.

1 σχόλιο: