Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Ανέβηκε 40 θέσεις στην ανταγωνιστικότητα η Αλβανία

Στην 68η θέση, από την 108, στην κατηγορία Ease of Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας, σκαρφάλωσε η Αλβανία.
Picture 0 for Ανέβηκε 40 θέσεις στην ανταγωνιστικότητα η Αλβανία
Σαράντα θέσεις στην ανταγωνιστικότητα κέρδισε φέτος η Αλβανία, η οποία σκαρφάλωσε στην 68η θέση, από την 108 το 2014, σε σύνολο 189 χωρών στην κατηγορία Ease of Doing Business που δημοσιεύει η Παγκόσμια Τράπεζα.

Την είδηση χαιρέτησε ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, ο οποίος, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έκανε λόγο για «άλμα μπρος τα εμπρός» και μια «καλή είδηση» για όποιον, όπως είπε, θέλει να δει την Αλβανία της εργασίας και της επιχειρηματικότητας.

«Το νέο οικονομικό μοντέλο έχει αρχίσει να λειτουργεί», τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας,  Αρμπέν Αχμετάι, ο οποίος είπε πως η συγκεκριμένη «μεγάλη είδηση» περιγράφει τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη χώρα, αλλά και τη βελτίωση της αλβανικής οικονομίας στο σύνολό της.

Η ετήσια οικονομική επισκόπηση της Παγκόσμιας Τράπεζας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το περασμένο έτος υλοποιήθηκαν στη χώρα σαρωτικές μεταρρυθμίσεις σε εθνικό επίπεδο για τη βελτίωση του κανονιστικού πλαισίου. Στην έκθεση τονίζεται ότι πλέον, με τη μείωση των τελών εγγραφής, η έναρξη λειτουργίας μιας επιχείρησης στην Αλβανία έχει γίνει ευκολότερη.

πηγή globalpost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου