Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Ύπουλα χτυπήματα της Κυβέρνησης Ράμα προς την Εθνική Ελληνική Μειονότητα

Τη στιγμή που όλοι οι σύμμαχοι προσπαθούν να μας πείσουν πως ο Ράμα και η Κυβέρνησή του είναι οι λυτρωτές του Ελληνισμού αυτοί συνεχίζουν ανεμπόδιστα το ανθελληνικό τους έργο με τελικό στόχο την αποδυνάμωση του Ελληνικού στοιχείου στην Αλβανία.


Τρία ύπουλα χτυπήματα των τελευταίων ημερών έρχονται να μας επιβεβαιώσουν τα προλεγόμενα.
Τρία χτυπήματα που πλήττουν συγχρόνως τρεις πολύ σημαντικούς τομής: την παιδεία, τον επιχειρηματικό κόσμο και το εθνικό φρόνημα και την προσπάθεια να κρατηθεί ζωντανή η ελπίδα σε αυτό το κομμάτι Ελληνισμού

  • Πρώτον: με τελείως αυθαίρετες διαδικασίες και σε αντίθεση με τη βούληση του διδασκαλικού κόσμου και των ειδικών για θέματα παιδείας της Μειονότητας, αποσύρουν από τα ελληνικά σχολεία τα βιβλία «Ελληνικής Γλώσσας», που χρησιμοποιούνταν εδώ και δύο χρόνια και συντάχτηκαν μετά από πολύ προσπάθεια και αγώνα από μια ομάδα νέων επιστημόνων των Τμημάτων Ελληνικής Γλώσσας των Πανεπιστημίων Τιράνων και Αργυροκάστρου και ξαναγυρίζουν στα παλιά βιβλία που δεν συμβαδίζουν με τους νέους τρόπους διδασκαλίας και παιδαγωγικής και γενικότερα με την εξέλιξη των επιστημών. Το πισωγύρισμα αυτό δείχνει ξεκάθαρα πως τους ενοχλεί η πρόοδο των παιδιών μας, ξέρουν πως η παιδεία σε πάει μπροστά και κάνουν τα πάντα να την εμποδίσουν.



  • Δεύτερον: Δύο πολύ σημαντικά γεγονότα τάραξαν την ηρεμία των κατοίκων του κεφαλοχωρίου της Δερβιτσάνης.
Από το πρωί μέχρι της 5 το απόγευμα υπήρχε διακοπή ρεύματος σε όλη την περιοχή της Δρόπολης και ειδικά συνεργεία της Επιχείρησης Ηλεκτροδότησης αφαίρεσαν τον ηλεκτρικό υποσταθμό που λειτουργούσε στη Δερβιτσάνη.
 Ο υποσταθμός έχει ανεγερθεί με τη βοήθεια του Σπύρου Ξέρα όταν ήταν Υπουργός Εργασίας. Ο υποσταθμός ήταν η λύση για τη σωστή λειτουργία των πολλών επιχειρήσεων που λειτουργούν στην περιοχή και για τα νοικοκυριά της Δρόπολης που είχαν και έχουν πρόβλημα με την τάση και τις διακοπές ρεύματος. Η απομάκρυνση του σταθμού σε μια περίοδο, που όλοι είναι σε αναμονή καινούργιων επενδύσεων στον τόπο μας και όχι καταστροφή αυτών που ήδη υπήρχαν,  επιβεβαιώνει όχι απλά την έλλειψη ενδιαφέροντας για την Μειονότητα, αλλά το αντίθετο την αποδυνάμωση και του επιχειρηματικού της κόσμου, ώστε να γίνει πιο δύσκολη η επιβίωση στα πάτρια εδάφη.
  • Αποκορύφωμα των πιο πάνω αποτελούν οι κλήσεις του Εισαγγελέα Αργυροκάστρου Arjan Bajramaj σε πάνω από 30 μέλη της νεολαίας Δερβιτσάνης που οργάνωσαν το πανηγύρι τον 15 Αύγουστο, να παρουσιαστούν στην Εισαγγελία. Η ομοψυχία, το πνεύμα συνεργασίας, το υψηλό φρόνημα πατριωτισμού των νέων της Δερβιτσάνης ενόχλησε τους αρμόδιους που έσπευσαν να διαλύσουν την προσπάθεια αυτή.
Σε  όλα αυτά που αναφέρθηκαν θα πρέπει να τονιστεί πως κανείς από τους πολιτικούς και υπεύθυνους  του χώρου δεν κινητοποιήθηκε. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα λειτούργησαν και αρνητικά. 

5 σχόλια:

  1. Γιατί δεν μιλάτε με ονόματα και ξεκαθαρα... Τι φοβάστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Se t na milisi kseka8ara...dn afora kanenan t egine me t isagjelea..ftaime oloi mas gt afinoume merika skoupidia na zisoun mazi mas..prepei n kanoune auto p ekane o ali pasas ..eperne t kleftes t dolofonous kai t evale mazi s ena meros kai onomastike lazarati..tote oi koinonia htan pio ka8ari..auto prepei n kanoume kai n zisoume elu8eri

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγραψα και ενα σχολιο σε μια αναρτηση για την ομοσπονδια των Ιλλυριδων στα Σκοπια,οτι ειναι καιρος να ξεσηκωθουμε και εμεις,αλλα ειμαστε μονο για κοτσομπολιο.Και συμπληρωνω ,οτι εχουμε ανιπροκοπη διοικηση και πολιτικους,χωρις ενδιαφερον και φιλοαλβανοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Simfono..p einai o dules?? P einai o tavos? O bolanos?? Autoi p t paizoun elhnes..?? Ala dn ftene autoi emeis oi idoih p paristanoume elhnes!! Otan ir8e i stigmi na valoume ena neo aima n mas ipostiriksi ..ton k.Alki Pouli pou htan oi elnoines?? Piran ta 100€ kai psifisan alvanika komata..gia auto einai askopo n milame gia elinismo ekei p dn uparxi

    ΑπάντησηΔιαγραφή