Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Στην Αλβανία έπιασαν τους ιερόσυλους που έκλεψαν σπάνιες εικόνες

Στην Αλβανία έπιασαν τους ιερόσυλους που έκλεψαν σπάνιες εικόνεςΣυνελήφθησαν από την Αλβανική Αστυνομία, οι δύο από τους τρεις ιερόσυλους, που χτύπησαν εκκλησίες τους τελευταίους μήνες, στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που τις μεταφέρει το Epirusgate, οι ιερόσυλοι συνελήφθησαν κοντά στο χωριό Ραντάτι, στην περιοχή του Λεσκοβικίου, στην Αλβανία.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στον τελωνειακό σταθμό της Μέρτζιανης, στην Κόνιτσα,όπου εκεί ανακρίνονται από κλιμάκιο αξιωματικών της Ελληνική Αστυνομίας ενώ όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες αναγνωρίστηκαν κι από αυτόπτη μάρτυρα, κάτοικο της περιοχής της Κόνιτσας.
Όπως ανέφεραν οι Αλβανοί αστυνομικοί στους Έλληνες συναδέλφους τους, ανάλογες κλοπές με αυτές που καταγράφηκαν τους τελευταίους μήνες στα χωριά του Πωγωνίου και της Κόνιτσας, έχουν σημειωθεί και σε χωριά της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.
Το επόμενο διάστημα,θα ακολουθήσει η διαδικασία για την έκδοση των δύο δραστών.
Πριν από λίγες ημέρες ιερόσυλοι άρπαξαν μεγάλη αξίας Ευαγγέλιο από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και άδειασαν το παγκάρι, ενώ από τον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών στο Γαναδιό αφαίρεσαν εικόνα του Παντοκράτορα που χρονολογείται από το 1885

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου