Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

MEGA-EEMM:Μετά από τη διοικητική διαίρεση....

434Χάθηκε ακόμη μία καλή ευκαιρία που ο Ελληνισμός στην Αλβανία θα μπορούσε να διατρανώσει το μεγαλείο της σύμπνοιας,της κατανόησης και της λογικής για να πετύχει έναν από τους σημαντικότερους στόχους του που είναι η προστασία και η διαχείρηση του εδάφους όπου διαβιεί ιστορικά, διαχρονικά η Εθνική Ελληνική Μειονότητα.

Το Κόμμα των Ελλήνων, με όσα περιθώρια κι αν του άφησαν στην πολιτική, αφού θεωρούσε υψίστης σημασίας τη διοικητική αναδιοργάνωση της χώρας που αναγγέλθηκε από την πρόσφατη αλβανική κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο πριν, ζήτησε από τους πολιτικούς παράγοντες της ΕΕΜ να αφιερώσουν μεγαλύτερη προσοχή σε όλη την εξέλιξη αυτής της διαδικασίας μέχρι την τελική μορφή του χάρτη της διαίρεσης γιατί αναμενόμενο ήταν οι αλβανικές πολιτικές δυνάμεις να μην είχαν τη διάθεση να προσφέρουν αμαχητί λύση συμφερτική για τη μειονότητα,γιατί δε θέλει να αναγνωρίσει τη Χιμάρα ως μειονότητα, γιατί θεωρεί πως η ένταξη στο σύνολο αποδίδει καλύτερα, αλλά και να ήθελε θα βρισκόταν αντιμέτωπη με το εθνικιστικό κομμάτι της πολιτικής.Στις συναντήσεις μας με κυβερνητικούς παράγοντες ζήτησε διαφάνεια, διάλογο με τους ενδιαφερούμενους και από την  Ομόνοια ζήτησε να συνέλθουν όλοι οι παράγοντες σε ένα τραπέζι όπου θα συντασσόταν η πιο αποδεκτή πρόταση για το διοικητικό μέλλον της μειονότητας. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε, ενώ είχε συσταθεί και λειτουργούσε η Ειδική Επιτροπή για την Εδαφική Μεταρρύθμιση, ενώ οι περιφερειάρχες κατέγραφαν από την τοπική κοινωνία τις προτάσεις. Σαν αποτέλεσμα οι προτάσεις της Ομόνοιας-ΚΕΑΔ –έπαρχοι απείχαν ουσιαστικά από το σχέδιο ένωσης της μειονότητας.
Περάσαν όλες οι διαδικασίες συζήτησης των κρητηρίων της μεταρρύθμισης, συντάχτηκε συγκεκριμένος χάρτης από την Κυβέρνηση και το ευρύτερο ελληνικό κοινό της δεν είχε άμεση ενημέρωση, δε γνώριζε τι γίνεται πίσω από την πλάτη του,παρότι και εντός της κυβέρνησης και σε συμμαχία μ’ αυτή υπήρχαν όλα τα περιθώρια αλλά και το δικαίωμα ο κάθε βουλευτής μπορούσε να έπαιρνε τη γενική  άποψη των Ελλήνων και να τη μετέφερε σ’ αυτή την κυβέρνηση ως ολοκληρωμένη πρόταση.
Επίσης ο νόμος για τα κρητήρια της διαίρεσης που προηγήθηκε του διοικητικού χάρτη παρείχε τη δυνατότητα στους αιρετούς να διενεργήσουν την ένωση της μειονότητας αυτόβουλα και με πολλά οφέλη, αλλά ούτε κι αυτό έγινε.
Πέρασε ο νόμος για τα κρητήρια στη βουλή και δεν υπήρχε αντίδραση από τους εκπροσώπους μας για την παράγραφο που έλεγε ότι η διαίρεση θα στηριζόταν στην πρόσφατη απογραφή του πληθυσμού, την οποία όλοι μας θεωρήσαμε απαράδεκτη και μη αποδεκτή.
Πέρα από τις πολιτικές τοποθετήσεις των βουλευτών, πέρα από τις φιλοδοξίες του καθενός θα έπρεπε να γινόταν από τις αρχές αυτό που έλεγε το Κόμμα των Ελλήνων:Η Συμμαχία των Ελλήνων, για την οποία ούτε η Ομόνοια, ούτε το ΚΕΑΔ, ούτε έπαρχοι ,ούτε ορισμένοι βουλευτές  ανταποκρίθηκαν στις περιπτώσεις καθαίρεσης της εθνικότητας, στην απογραφή του πληθυσμού και στη μάχη για την ιεράρχηση και καθιέρωση του πλαισίου των αιτημάτων της  Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.
Στις πρόσφατες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας του κόσμου υπό την αιγίδα των έπαρχων και συμβούλων το Κόμμα των Ελλήνων ήταν παρόν δια του προέδρου, εξέφρασε την αντίθεσή στο σχέδιο διάλυσης της μειονότητας που πρότεινε η συγκυβέρνηση του ΚΕΑΔ και πρότεινε ξανά τη Συμμαχία Ελλήνων, έστειλε επιστολή  σε όλους τους βουλευτές ελληνικής καταγωγής να μην ψηφίσουν αυτό το σχέδιο και να διεκδικήσουν ως ένα σώμα τη διοικητική ένωση της μειονότητας.Περιμέναμε την ίδια στάση, την ίδια αντίδραση, την ίδια πρόταση. Παρατηρήσαμε ότι μερικοί βουλευτές ασχολούνταν με το βασικό αναγνωρισμένο κορμό της μειονότητας και μερικοί άλλοι με τη Χιμάρα, λες και η Χιμάρα δεν είναι κομμάτι του κορμού αυτού. Οι προτάσεις που κατατέθηκαν από τους ΄Ελληνες βουλευτές συντάχτηκαν σε ξεχωριστά γραφεία με διαφορετικό περιεχόμενο, αντί να ήταν γραμμένες στο ίδιο τραπέζι με τη συνδρομή όλων.Ασφαλώς, δε μπορούμε να αγνοήσουμε την προσπάθεια του κάθε βουλευτή ξεχωριστά να περισώσει τη διάλυση της μειονότητας, αλλά η δύναμή του απέναντι στην πλειοψηφία στη βουλή ήταν ανίσχυρη να αποτρέψει τη μεθοδευμένη παραστράτηση του κράτους από τις υποχρεώσεις του προς τους ίδιους τους νόμους του και τις συμβάσεις για τις μειονότητες.Ο Ελληνισμός περίμενε να έβλεπε σε ένα σώμα τα παιδιά του στη Βουλή, αλλά δυστυχώς είδε υπέρ, κατά και αποχή.Τρεις έννοιες  που στη δημοκρατία συνυπάρχουν αλλά στην περίπτωσή μας ρίπτουν τις ελπίδες συνοχής και θριμματίζουν το όραμα για το μέλλον.
Το Κόμμα των Ελλήνων καταγγέλει την εθνικιστική εμφάνιση της κάθε αλβανικής κυβέρνησης προς την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, στιγματίζει τις προσπάθειες αλοίωσής και συρύκνωσής της παραβιάζοντας άρθρα της Σύμβασης Πλαισίου για τις Εθνικές Μειονότητες αλλά ταυτόχρονα κάνει έκκληση στους πολιτικούς παράγοντες  του Ελληνισμού και κυρίως σ’ αυτούς  που διατυμπανίζουν δεκαετίες τώρα πως κρατάν απάνω τους τα εθνικά βάρη, να σταματήσουν πλέον αυτό το μονότονο τραγούδι, γιατί ο Ελληνισμός όλα αυτά τα χρόνια  χάνεται αριθμητικά, χάνεται εδαφικά, διαλύεται οριστικά. Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξει η πολιτική στο χώρο μας, μήπως πρέπει και το Εθνικό Κέντρο να στρέψει το βλέμμα προς την συλλογική εποικοδομητική πολιτική του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και όχι προς την πολιτική επίλεκτων μεμονωμένων προσώπων;
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ           Άγιοι Σαράντα  01 /08/ 2014

8 σχόλια:

  1. Πιο κόμμα τον Ελλήνων το κόμμα Του Στρατηγου Λουτσιάνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή η δηχωνιαε μας έφαγε και θα μας τελειώσει.τρέξτε να ψηφίσετε τα πουλημένα τουμαρια,που σκοτώθηκαν για να κλέψουν κάνα κόκαλο.

      Διαγραφή
  2. Γιατι κύριε Λουτσι δεν λες ένα μπράβο στον κύριο Ντουλε που τάραξε Την Αλβανική βουλή γιαυτό το θέμα ποιο ς είστε εσείς που κρίνεται για εληνιζμο .Καλά θα ήταν να βάλεις λίγο μυαλό και να πας κοντά του . ψηλέ μου .. Λουτσι
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ανίκανος Ντούλες προσπαθεί να το παίξει ήρωας πάνω στα συντρίμμια.
    Ανίκανος γιατί δεν κινήθηκε διπλωματικά εδώ και τόσους μήνες, δεν είχε καμιά στρατηγική υποστηρίξεις των δικαιωμάτων μας στην διοικητική διαίρεση που γινόταν στην Αλβανία.
    Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται, η φουρτούνα πέρασε και άφησε συντρίμμια.
    Πάνω σ ’αυτά τα συντρίμμια ο ήρωας Ντούλε με την την καλή του ρητορική στην Αλβανική Βουλή προσπαθεί να μας δείξει ότι είναι ο ένας και ο μοναδικός. Έχω την εντύπωση ότι ο Ντούλες χαίρετε να δημιουργούντα προβλήματα στη ΕΕΜ, για να μπορεί να αποδείξει μόνο ρητορικά ότι κάνει έργο, ουσιαστικά η ΕΕΜ τα τελευταία 15 χρόνια που έχουμε αρχηγό τον Ντούλε πάει από το κακό στο χειρότερο, το μόνο που κατάφερε ήταν οι πέντε βουλευτές που εκπροσωπούσαν παλιά την ΕΕΜ να τους κάνει έναν και οι περισσότεροι διανοούμενη να είναι εκτός Ντούλε.
    Δεν θα αφήσει εύκολα την καρέκλα που του έδωσαν οι Αλβανοί, έχει μεγάλη αδυναμία στην καρέκλα αυτή.
    Λες να συνεργαστεί με το κακό Δημοκρατικό Κόμμα ? ………..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. exete skiliasi mpastardakia p den exe t na kalite spiti......zoa xoris patrida eisaste....oloi sas ftinoun tourkosporoi.....gamiontas sas pame.....RROFT CAMERIA kancer GAÍGREKVE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Bastard jeni more te pabese

      Διαγραφή
    2. 4 Αυγ 2014 - 6:44:00 μ.μ.
      exete skiliasi mpastardakia p den exe t na kalite spiti......zoa xoris patrida eisaste....oloi sas ftinoun tourkosporoi.....gamiontas sas pame.....RROFT CAMERIA kancer GAÍGREKVE

      Απάντηση
      Απαντήσεις

      Ανώνυμος5 Αυγ 2014 - 12:17:00 π.μ.
      Bastard jeni more te pabese.
      ah se brenga ke ne zemer 4-5 gusht ora 6:44 & 12:17, sic duket je i mirinformuar se sumen e motres sate
      e kane vizituar shume greke dhe e kane kaluar normalen. ja kane zgjeruar shume dhe spo gjeni sherim. prandaj keni kaq urejtje per greket.

      Διαγραφή
  5. OLI ESIS I TOYRKO TSAMIDES TON ZERVA THELETE NA PERASETE KALLA!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή