Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Αλβανία: Εγκαινίασε εκκλησία στο Πόγραδετς ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος

Άρχισε να χτίζεται το 1994 με την φροντίδα και την οικονομική μέριμνα του ίδιου του Αρχιεπίσκοπου - Δεκάδες ορθόδοξοι πιστοί από την πόλη και τα γύρω χωριά συμμετείχαν στα εγκαίνια.
Αλβανία: Εγκαινίασε εκκλησία στο Πόγραδετς ο Αρχιεπίσκοπος ΑναστάσιοςΟ Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, εγκαινίασε τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού στην πόλη Πόγραδετς, της Ιεράς Μητροπόλεως Κορυτσάς.
Πρόκειται για ένα έργο που άρχισε να χτίζεται το 1994 με την φροντίδα και την οικονομική μέριμνα του ίδιου του Αρχιεπίσκοπου.
Δεκάδες ορθόδοξοι πιστοί από την πόλη και τα γύρω χωριά συμμετείχαν στα εγκαίνια.
Το Σάββατο ήταν ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για την Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας καθώς συμπληρώνονται 22 χρόνια από την ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου που σηματοδοτεί την πορεία κανονικής ανασυγκρότησης της εκκλησίας.
Χαιρετώντας και συγχαίροντας τους πιστούς ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι με το οικονομικό της έργο η εκκλησία όχι απλά απέκτησε τις απαραίτητες υποδομές για την πνευματική και κοινωνική της λειτουργία, αλλά χάρισε στην πόλη και τα χωριά όμορφα από αρχιτεκτονικής άποψης έργα.
"Η Ορθόδοξος Εκκλησία δύναται να παίξει σημαντικό ρόλο και αυτό κάνει για την κατανόηση και την συμφιλίωση των λαών στην περιοχή που βρισκόμαστε" τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος.
Την Κυριακή, ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος θα λειτουργήσει το πρωί στο καθεδρικό ναό της Κορυτσάς και θα ασχοληθεί - σύμφωνα με πληροφορίες- με θέματα σχετικά με την παιδεία.
Ας σημειωθεί ότι από πέρσι δια του ιδρύματος "Πνοή Αγάπης" ο Αρχιεπίσκοπος ανέλαβε την πρωτοβουλία ίδρυσης και λειτουργίας του κλασικού λυκείου "Πλάτων" στην Κορυτσά. 

2 σχόλια:

  1. ah se brenga ke ne zemer 4 gusht ora 6:46 sic duket je i mirinformuar se sumen e motres sate
    e kane vizituar shume greke dhe e kane kaluar normalen HYRJE - DALJES. ja kane zgjeruar shume dhe spo gjeni sherim. prandaj keni kaq urejtje per greket.

    ΑπάντησηΔιαγραφή